Helycsere

2023.11.20. 14:21

Erste Liga: előzés vármegyén belül

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján a FEHA19 felnőtt jégkorongcsapata a Miskolcon aratott, büntetőkkel kiharcolt sikerét követően a Dunaújvárost megelőzve feljött a tabella nyolcadik helyére, míg a DAB visszacsúszott az utolsó helyre.

Beke Zsombor

Csollák Márkó és a FEHA19 (fehérben) nagyot küzdött Miskolcon

Forrás: DVTK Jegesmedvék

A fehérvári fiatalok a BJAHC elleni rosszul sikerült találkozót követően próbáltak talpra állni a DVTK otthonában, mindkét együttesben bőven akadtak hiányzók. Nem sokon múlt a FEHA19 rendes játékidős sikere, ám a miskolciak végül egyenlíteni tudtak, majd mivel a hosszabbítás nem hozott döntést, a plusz pont sorsát a büntetők döntötték el. A tizedik körben Strazdins sikeres büntetőjével szerezték meg a vendégek a második pontot.

– Úgy jöttünk ide, hogy csak 5 hátvédünk volt játékra alkalmas állapotban. Számunkra minden pont, amit Miskolcról el tudunk hozni felér egy győzelemmel. Megvolt a lehetőségünk mind a háromra. Nagyon fegyelmezettek voltunk, ami tetszett nekem. A mezen lévő címerért játszottunk. Minden energiánkat felhasználtuk. Közel voltunk a három ponthoz, de nem igazán várhatok el többet a játékosoktól. Egymásért, ezért a csapatért és ezért a klubért játszottak, amiért elnyerték a jutalmat. Ez számunkra nagy siker. Nagyon szoros a liga, ezért minden idegenbeli pont sokat jelent, tehát nagyon elégedettek vagyunk a megszerzett pontokkal – értékelt Anatoli Bogdanov a lefújást követően.
Mivel a Dunaújváros a rosszul sikerült első harmadának is köszönhetően (0-3) 4-0-ra kikapott hazai jégen a BJA-től, a FEHA19 előzött és feljött a nyolcadik helyre, így továbbra is tapad a legjobb hatra. 

– Az egész meccs nagyon rosszul kezdődött számunkra, valamiért nem voltunk készek harcolni és játszani ma. A BJA hatvan percen keresztül kontroll alatt tartotta a meccset, s bár voltak támadásaink egyenlő létszámban és emberelőnyben is, de elég egyértelmű, hogy ők egy jó csapat, s ha 4-0-ra vezetnek, akkor nem kell nyomniuk, csak őrizni kell az eredményt, amit nagyon jól meg is tettek – mondta a találkozó után Niko Eronen, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában