A szerbeket is legyőzték a válogatott minifutballisták

2023.11.01. 07:50

Egyiptom ellen lép pályára a magyar együttes a szerdai nyolcaddöntőben

Az Egyesült Arab Emírségekben bonyolított világbajnokságon, az utolsó csoportmeccsen a szerbekkel csatázott a magyar együttes. Barabás Miklós góljával 1-0-ra nyertek a mieink, ezzel nyolcaddöntősök.

Horog László

A magyar válogatott mindhárom meccsét megnyerte a csoportban, Egyiptommal találkoznak a legjobb 16 között a világbajnokságon

Fotó: Országos Minifutball Szövetség

Két győzelem után várta válogatottunk a szerbek elleni utolsó csoportmeccset, amelyen egy döntetlen is elég volt a továbblépéshez. Nagy Lajos együttese két győzelemmel kezdett a minifutball-világbajnokságon: előbb 1-0-ra verték Portugáliát a H csoport első fordulójában a csapatkapitány, Barabás Miklós góljával, aztán Líbia következett, az északá-afrikaiakat hatalmas küzdelemben, 2-1-re sikerült legyűrni Lovász Bence és Kiss Gábor találatával. A csoport többi eredményének következtében a két siker ellenére abban a tudatban lépett pályára a válogatott, hogy Szerbia ellen pontot kell szereznie a továbbjutáshoz. Mivel a döntetlen is magyar továbbjutást ért, ezért a fiúknak nem kellett kapkodniuk. A kapuban Tajtinak többször akadt dolga, bravúrokat bemutatva védte meg hálóját a góltól. A 15. percben a kapufa mentette meg a szerbeket, lévén Csoszánszki remek lövése a felső lécen csattant. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a háló nem zörrent egyik oldalon sem az első játékrészben. A szünet után a déli szomszéd beköszönt, de a bíró érvénytelenítette a találatot. Nyílt volt a derbi, a rivális mindent megtett, hogy bevigye a győztes találatot, azonban ez Nagy Lajos tanítványainak sikerült, Barabás Miklós a félpályáról volt eredményes, higgadtan helyezett az üres kapuba az 50. percben. A gólszerző csapatkapitány a hosszabbításban egy csúnya belépő nyomán bakasérülést szenvedett, két társa segítségével, bicegve hagyta el a játékteret a lefújás után. Nagy Lajos szakvezető szerint játéka erősen kérdéses a következő találkozón. A nemzeti együttes csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, szerdán, magyar idő 20 órakor Egyiptommal csatáznak.

-Fontos győzelem volt, nagyon örülök, hogy a szerbeket is sikerült legyőznünk. Szoros mérkőzéseket vívunk, mindegyik összecsapást egygólos különbséggel nyertük, ami bizonyítja, mennyire kiegyenlített a mezőny. Bízom a diadalban Egyiptom ellen is, szeretnénk minél tovább jutni a világbajnokságon – közölte Tibor Dávid, a hazai szövetség a helyszínen tartózkodó elnöke.  

Minifutball-világbajnokság, Ras Al Kaimah, csoportkör, 3. forduló:
Magyarország-Szerbia 1-0 (0-0), gólszerzők: Barabás (50.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában