Sárközy Tamás emléktorna

2023.11.09. 21:10

Az ukránok az utolsó percekben fordítottak (videó, galéria)

Csütörtök este a magyar férfi jégkorong-válogatott megkezdte szereplését a Sárközy Tamás emléktornán, az első ellenfél Ukrajna volt a Tüskecsarnokban megrendezett tornán.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal

Ukrajna – Magyarország 5-4 (1-2, 2-2, 2-0)
Gsz.: Nemes, Varga B. (2), Horváth B. ill Vorona (2), Merezhko, Peresunkó, Kutsevych.
Don MacAdam mind a nyolc fehérvárinak bizalmat szavazott az ukránok ellen, Horváth Dominik kezdett a kapuban, míg Terbócs István, Falus Ádám, Vokla Roland, Kiss Roland, Mihály Ákos, Vértes Nátán és Németh Kristóf a mezőnyben bizonyíthatott.
Az ukránok kezdték némi fölénnyel a mérkőzést, de a vezetést a magyar válogatott szerezte meg, még öt perc sem telt el, Fejes kékvonalas lövése akadt be Nemes beleérését követően, a támadók nagyszerűen takartak a kapus előtt, 0-1. A játék képe nem változott, a vendégek támadtak valamivel többet, majd emberhátrányban Horváthnak kellett védenie. Aztán a mieink megmutatták, hogy kell öt a négy ellen betalálni, tíz másodperc sem telt el a fórból, és a Finnországban légióskodó újonc, Varga Balázs volt eredményes, 0-2. Két perccel az első szünet előtt Vorona szépített, az ukrán játékos a jobb felsőt lőtte ki, 1-2.

 

A második játékrészt sem kezdte a magyar válogatott túl acélosan, ennek ellenére emberhátrányban Horváth Bálint ugrott ki, aki élt a ziccerrel, 1-3. A harmad derekán már egyenlő létszámnál szépített Ukrajna, Merezhko lőtt kapásból szélről a kapuba, 2-3. Kicsivel később jött a válasz, öt a négy ellen Varga Balázs állította vissza a kétgólos differenciát, 2-4. Potyogtak a gólok, a két védelem nem állt a helyzet magaslatán, Vorona fórban fordulhatott be a kapu elé zavartalanul, Horváth sem tudott védeni, 3-4.


A záró etap kiegyenlített játékkal kezdődött, majd három perccel a vége előtt Peresunko közelről, senkitől nem zavartatva egyenlíthetett, 4-4. Itt azonban még nem volt vége a meglepetésnek, Kutsevych egy szépen kijátszott akció végén közelről megszerezte a győztes gólt, 5-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában