Újabb fiaskó

2023.11.09. 20:22

Az MTK első győzelméhez asszisztáltak az újvárosiak

Súlyos vereséget szenvedett az MTK Budapest vendégeként a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata a K&H Liga 8. fordulójában.

Ferencz Balázs

Farkas Johanna öt gólt rámolt korábbi csapatának

Forrás: mtk.hu

Fotó: HG

A Vasas létesítményében vendégként szereplő hazaiak alig négy perc alatt négyet hintettek, míg csupán egyetlen gólt engedélyeztek a Kohásznak. A DKKA Horváth és Szalai találataival kapaszkodott vissza 5-4-re, de itt megtorpantak a dunaújvárosiak. A 14. percben újra hárommal vezetett az MTK (9-6). 9-8 után állva hagyta ellenfelét az idén még meccset sem nyerő MTK, 6-0-s sorozatot produkáltak Vágó Attila lányai.

Fordulás után is a kék-fehérek voltak jobbak, magabiztosan tartották hat-hét gólon Kohászt. Hamar eldöntötte a mecset az MTK, amely első győzelmét szerezte a 2023/2024-es pontvadászatban. A DKKA idei hatodik vereségét szenvedte el, maradt a tabella kilencedik helyén.

 

MTK Budapest – DKKA 35-24 (17-12)

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok (Vasas), 150 néző. Vezette: Bóna, Földesi

MTK: Győri, Szőke (kapusok) - Koronczai 5/3, Farkas J. 5/4, Dakos 5, Szabó N. 5, Kekézovity 4, Andróczki 2, Poczetnyik L. 2, Fekete B. 1, Papp D. 1, Mazák-Németh, Török, Pelczéder. Vezetőedző: Vágó Attila

DKKA: Oguntoye, Wéninger (kapusok) - Agócs 5, Trawczynska 3, Horváth P. 3, Bouti 3, Szalai 2, Paróczy 2, Krupják-Molnár 2, Csáki 2, Borgyos 1, Lakatos 1., Salai, Moreno, Gajdos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Kiállítások: 14 ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/7 ill. 4/3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában