Nyert a sereghajtó

2023.11.24. 21:51

Ámokfutás volt a legvégén

A tabella elejéről utazott a sereghajtó Graz 99Ers otthonába a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICEHL soros fordulójában.

Ferencz Balázs

Olivier Roy 40 lövést kapott Grazban

Forrás: Graz 99Ers

Fotó: Werner Krainbucher

Graz 99Ers – Hydro Fehérvár AV19 6-4 (1-1, 1-1, 4-2)
Graz, 1707 néző. Vezette: Hronsky, Ofner 
Graz: Volden – Gregorz, Bouramann, Krastenbergs 3, Schiechl, Viktsen – Kernberger, Kirchschläger (1), Grafenthin (1), Matson, Ograjensek 2  – Pfeffer, Schira, Antonitsch 1 (ük), Wemmenborn, Kittinger – Reiner, Engelhart, Hanl, Schwarz. Vezetőedző: Johann Pennerborn
FAV19: Roy – Fournier, Campbell, Magosi (1), Hári, Kuralt – Stipsicz 1 (1), Atkinson, Leclerc 1, Bartalis 1, Laberge – Csollák M., Vokla, Terbócs (1), McGauley (1), Leavens 1 – Vértes, Németh K., Mihály Á. V.edző: Kiss Dávid
Kiállítások: 2 ill. 4 perc
Kapura lövések: 40-20

A története leggyengébb szezonrajtját produkáló Graz 99Ers kezdett frissebben és lendületesebben, az első tíz percben uralta a járékot,annak ellneére, hogy Vértes Nátán volt az, aki először riogatott, Volden védte közeli próbálkozását. A 7. percben elcsúszott a Volán védekezése is, három hazai játékos ugrott a kapu felé, Grafenthin tálalt KenOgrajensek elé, aki egyből feltette a pakkot Olivier Roy válla fölé, 1-0. Egy támadáson belül ketten is növelhették volna a grazi előnyt, Roy azonban védett. Kezdett magához térni a Fehérvár AV19, s a közel 60 fős Volán-tábor legnagyobb örömére Stipsicz Bence zárkózott fel remekül egy támadáshoz a 17. percben, s a ketrec jobb oldalába helyezett, 1-1.

A második harmadban kivédekezett, majd végigtámadott egy kiállítást a kék-fehér egylet. Kiegyenlített volt a játék, majd a 31. percben kettő az egyben iramodtak meg a fehérváriak: Terbócs passzolt vissza a jobbján érkező Leavens-nek, aki előbb elhúzta a korongot a kapus előtt, majd fonákkal emelte fel a keresztvas alá, nagy játék volt, ezzel fordított a Volán, 1-2. Azonban visszaköszönt a Graz, 2 és fél perccel a periódus vége előtt Krastenbergs kanyarodott a kapuval szembe és távolról húzta a pakkot a bal alsóba, 2-2. 

Alig telt el egy perc a záró játékrészből, mikor nagyon nem találta helyét még a fehérvári védelem, sakk-matt helyzetet értékesítettek a hazaiak: Krastenbergs duplázott. 3-2. Renars Krastenbergs harmadik gólját is meglőtte, igaz, kellett ehhez Roy kapus segítsége is, 4-2. Kétgólos hátrányban sem adta fel a Hydro Fehérvár AV19, az 56. percben Stipsicz húzásába Bartalis István tette bele az ütőjét, a korong a kpaus lábai között pattant a vonal mögé, 4-3. 2:07-tel a vége előtt vitte le kapusát a Volán, fél percig birtokolta a pakkot, majd egy korongszerzés után Antonitsch talált az üres kapuba, 5-3. De nem volt ezzel vége, 1 perc volt hátra, mikor Leclerc zárkóztatta a Volánt, de Ograjensek egy újabb üres kapus találattal zárta keretbe a grazi történetet. 

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnap 16 órakor a Linz együttesét fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában