Az Újpest látogat a Sóstóra

2023.11.03. 18:00

A Vidi segítheti dobogóra a Puskást

A tabella harmadik helyén álló Újpest FC együttesét fogadja a hetedik Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 12. fordulójában.

Ferencz Balázs

Lirim Kastrati (balra) az előző fordulóban csereként talált be

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

A 122. élvonalbeli randevújára készül a Vidi és az Újpest. A két gárda rivalizálása során a fehérváriak utóbbi sikerkorszakukban, a 2010-es években billentették át a mérleg nyelvét, 50 Videoton-siker és 26 döntetlen mellett a lilák 45 meccset nyertek. Az utóbbi időben nem sok babér termett annak a csapatnak, amelyik idegenben játszott, 2021 októbere óta szinte mindig a hazaiak nyertek, s csupán két alkalommal tudott pontot szerezni a vendég. Egyszer a Vidi, egyszer az Újpest.
Vagyis kiegyenlítettnek tűnik a felek párharca, ráadásul utóbbi hét mérkőzésükön egyszer sem rezdült háromnál többször  a háló.

A 2023-2024-es pontvadászat nyitányán az Újpest bizonyult jobbnak. 2-1-re győzött a Megyeri úton. Azzal a diadallal lódult lendületbe a lila-fehér gárda, az Újpest a tabella harmadik helyéről érkezik a Sóstóra. Ahol a Fehérvár FC egyre jobb formát mutat, a DVTK felett aratott 4-0-s győzelmével már a hetedik helyre lépett fel Bartosz Grzelak alakulata. 

Az biztos, hogy Fiola Attila és Pető Milán nem lesznek keretben sérülés miatt, s már az is ismert, hogy a csapatból régen hiányzó szélső védő, Hangya Szilveszter nem mostanában fog újra labdába rúgni, a napokban műtötték a térdét, több hónapos kihagyás vár rá. A nemzeti együttestől sérülten visszatérő, s a Diósgyőr elleni összecsapást kihagyó Kalmár Zsolt játéka azonban kérdéses, vagyis nem zárható ki, hogy újra pályán lesz a fehérváriak egyik legfőbb vezére. A forduló vármegyei érdekessége, hogy a Vidi segítheti dobogóra a Puskást. Ha nem kap ki a Fehérvár, a felcsútiak pedig nyernek, megelőzik az Újpestet, s a harmadik helyre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában