A fehérvári kosarasok behúzták a hetediket is

2023.11.13. 12:41

A tapasztalat és az erős keret hozta meg a baranyai győzelmet

A hetedik bajnokiját is megnyerte az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárcsapata. A hétvégén Baranyában győztek az egyetemisták ellen, 86-80-ra.

Horog László

A fehérváriak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid (labdával) igyekszik túljárni Benke Krisztián eszén

Fotó: NKA Universitas

Az első negyedet magabiztosan, a másodikat szorosan nyerte a Fehérvár, félidőben nyolc ponttal vezettek, azonban a harmadik etapban előbb zárkóztak, majd fordítottak a hazaiak, akik az utolsó tíz percet egypontos előnnyel várhatták, 60-60 állt a táblán. A koronázóvárosiak remek hajrájuknak köszönhetik az újabb sikert, ezzel továbbra is egyedüliként százszázalékosak a bajnokságban, a baranyaiak pedig elvesztették hazai veretlenségüket.    

Goran Tadic, a házigazdák szerb szakvezetője a lefújás után sportszerűen gratulált a Fejér vármegyeieknek.

- Gratulálok a Fehérvárnak, nem kizárólag ehhez a győzelemhez, hanem mindahhoz, amit a szezonban eddig produkáltak. Sajnos ezúttal túl sok hibát vétettünk, de nagyot küzdöttünk ezen az összecsapáson is. A magyar játékosok számára, különösen azoknak, akik az akadémia saját nevelésű fiataljai, rendkívül nagy dolog, hogy kiváló, tapasztalt kosarasokkal felálló csapat ellen pályára léphetnek, remek alkalom a tapasztalatszerzésre.

Alejandro Zubillaga, a fehérváriak katalán trénere szerint a rutin döntötte el a találkozót.

- Elismerés illeti a pécsi csapatot, a házigazda nagyon jól védekezett, valamint támadásban is bátran játszott. Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, a kulcs a tapasztalatunk volt, illetve az, hogy jó a keretünk. Én Barcelonából érkeztem, ahol a kosárlabda egy életfilozófia, ezért nekem különösen jó látni azt, ami Pécsett zajlik: nagyon komoly munka folyik itt, minden igényt kielégít ez a létesítmény, egész Magyarország büszke lehet rá.

Lados Erik, a pécsiek 23 éves fiatalja 5/3 ponttal jelentkezett a mérkőzésen.

- A vendégek azzal nyertek, hogy a végjátékban pontosabbak voltak. Sajnos huszonegy pontot kaptunk eladott labdákból, ez egyik csapat ellen sem fér bele, főleg nem a listavezető Fehérvárral szemben. Megyünk tovább, a jövő héten nyerni szeretnénk a Honvéd ellen.

Isaiah Philmore, a fehérváriak magasembere volt a mezőny legjobbja, ezúttal 27/12 pontot szorgoskodott össze.

- Kicsit tompán kezdtünk, de gyorsan tudtunk újítani. A pécsi csapat nagyon elszántan és keményen kosárlabdázott, nem volt egyszerű megszereznünk a győzelmet. Ha a helyi fiatalok így folytatják, nagyon szép pillanataik lesznek még a szezon során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában