A sportban is jeleskedett

2023.11.08. 17:00

A Móri SE nyerte meg a Wekerle Kupát Móron

Wekerle Sándorra, a háromszoros magyar miniszterelnökre emlékezve több eseményt is szervezett szülővárosa. Mivel az első polgári származású miniszterelnök a sport területén is jeleskedett, így a tiszteletére szervezett rendezvénysorozat egyik fő állomása, a Wekerle Kupa.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Nemrég zajlott a nagy államférfire emlékező ünnepség és tudományos konferencia, és máris eljött a Wekerle '175 móri rendezvénysorozat negyedik eseménye. A Wekerle Kupa a Wekerle Sándor Alapítvány és a Móri SE közös rendezvénye volt.

Wekerle Sándor sportemberi teljesítménye is szóba került a Wekerle Kupa megnyitóján Móron, amelyet születésnapja 175. évfordulója tiszteletére hirdetett meg a nevét viselő alapítvány és a Móri SE.
Arany Tamás móri képviselő, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport bizottsága elnöke és Nagy Sándor kuratóriumi tag köszöntötte a nevezett csapatokat, közvetlenül a móri mazsorett lányok nagy sikerű fellépése után.
–A helyszín stílszerűen a Wekerle Sándor Szabadidőközpont volt, ahol négy kispályás labdarúgó csapat mérte össze tudását és képességeit. Közülük egy csapat a kispesti Wekerletelepről érkezett, a többi csapat pedig Wekerle szülővárosa sportolói közösségeiből állt össze. Minden korosztály képviseltette magát a lendületes, kifejezetten magas színvonalú, sok gólt eredményező küzdelemben, mondta Buza Ernő, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Fotó: alapítvány

A 25 perces körmérkőzések során az utolsó meccsen dőlt el két móri csapat,-  az Ezerjó és a Móri SE között - a kupa sorsa, amelyet végül a fiatalabb korosztályba tartozók vihettek haza.
Valamennyi résztvevő emléklapban és egy üveg Wekerle emlékborban részesült, míg a nyertes csapat tagjai részére a Wekerle Kupa mellett egy-egy Wekerle emlékérmet is átadott Buza Ernő, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumi elnöke és Ruff Linda, a Móri SE elnök asszonya.
A kupán született eredmények tehát a következőképpen alakultak. Az első helyezett, így tehát a Wekerle Kupa győztese a  Móri SE lett, 5 ponttal. Tőlük csak egy ponttal maradt le az ezüstérmes MATA és a szintén 4 pontos harmadik helyezett, az Ezerjó. A négy csapat nevezése mellett tartott Wekerle Kupa 4. helyezettje a Wekerle SC lett, a megszerzett 2 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában