A szurkolók ismét fontos szerepben

2023.11.09. 17:30

A harmadik meccs meghozta a kosarasok első diadalát

Harmadik meccsén megszerezte első sikerét az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata a nemzetközi porondon, kedd este a Sportingot verték hosszabbításban, 106-102-re.

Horog László

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Az NB I-ben remekel, de a FIBA Europe Cup sorozaton két vereséggel indított az Alba kosárcsapata, előbb Lisszabonban kaptak ki, majd hazai pályán a bolgár Balkantól. A harmadik, Gáz utcai meccs meghozta az első, 106-102 arányú sikert.  

Alejandro Zubillaga, a hazaiak szakvezetője érthetően jó hangulatban értékelte a látottakat.

-Nagyon örülök a győzelemnek, a szurkolóink végig mellettünk voltak, ami ezúttal is kellett a sikerhez. A harmadik nemzetközi meccsünkön végre megszereztük az első győzelmünket, életben maradtak a reményeink a továbbjutást illetően. Végig koncentráltak voltunk, de nem játszottunk mindig jól. Nagyon remélem, Botevgrádban is sikerül győznünk, visszavágunk a Balkannak a fehérvári vereségért. Persze, ez a meccs még odébb van, a hétvégén, Pécsen lépünk pályára bajnokin, az újonc otthonában, természetesen szeretnénk folytatni remek sorozatunkat a hazai bajnokságban.  

- Végig kiegyenlített meccs volt, hatalmas küzdelem, egyik fél sem tudott ellépni komolyabb különbséggel. Óriási csata dúlt a lepattanókért, minden labdáért meg kellett szenvednünk. A hosszabbításban sikerült megszereznünk a győzelmet, ami természetesen nagy öröm, megdolgoztunk érte. Lisszabonban négy ponttal kaptunk ki, most ugyanennyivel nyertünk – mondta Jordan Barnett, a fehérváriak egyik legjobbja, a magasember végig magabiztos volt, 25/9 pontot jegyzett.

Diogo Ventura, a portugálok két pontot szerző hátvédje szerint nagy esélyt szalasztottak el kedden este.

- Kemény csata volt, mindkét csapatnak nagyon kellett a siker. Tudtuk, hogy egy győzelemmel kiüthettük volna az Albát a sorozatból, sajnos nem sikerült. Még mindig van esélyünk továbbjutni, amit a következő mérkőzésen kiharcolhatunk, immár arra kell fókuszálnunk. A célunk egyértelműen a továbblépés.

Pedro Nunez Monteiro, a Sporting szakvezetője szerint a záró negyedben megnyerhették volna a találkozót.

- Nagyon szoros és harcos mérkőzés volt, mindkét csapat nyerhetett volna. A negyedik negyed végén nálunk volt az esély, hogy lezárjuk a meccset, azonban nem voltunk elég hatékonyak. Nem tetszett az a szituáció, amikor technikait kaptam. Volt egy sérült játékos a pályán, a játékvezetők mégsem állították meg a játékot, sőt, büntetőt és labdát adtak az ellenfelünknek, ami lehet, a mérkőzést, ezzel a továbbjutást is befolyásolta. Nem értem, valaki elmagyarázhatná mi történt itt. Van lehetőségünk továbbjutni, nyernünk kell a Balkan ellen, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

A fehérváriak jövő szerdán, november 15-én, 18 órakor Botevgrádban lépnek pályára, az utolsó csoportmeccsen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában