Az elődöntőben jobbak voltak a románok

2023.11.04. 09:00

A bronzéremért lép pályára a minifutball-válogatott a világbajnokságon

Az összes meccsét megnyerve jutott az elődöntőbe kispályás futballválogatottunk a Ras Al Khaimahban rendezett világbajnokságon. A fináléba jutáshoz a románokat kellett volna legyőzni, ám a rivális megérdemelten nyert 3-0-ra. A mieink immár a bronzmeccsre készülnek.

Horog László

Az elődöntőben Románia megérdemelten nyert, a magyar együttes a bronzéremért lép pályára szombaton az Emirátusokban

Fotó: Országos Minifutball Szövetség

Nemzeti együttesünk remekül menetelt az elődöntőig az Egyesült Arab Emirátusokban zajló világeseményen, Nagy Lajos együttese az összes, útjába kerülő gárdát felülmúlta. Győzelmi reményekkel készültek a románok ellen is, azonban a keleti szomszéd most jobbnak bizonyult. A vb-re történő felkészülés utolsó állomásaként, kora ősszel már randevúzott volna a két együttes a közös határszélen, azonban az a mérkőzés elmaradt. Ezúttal Románia megérdemelten nyert és készülhet a szombat esti fináléra. A mieink előzőleg, a délutáni órákban az Európa-bajnok Azerbajdzsánnal harcolnak a bronzmérkőzésen. 

Jó iramban, komoly párharcokkal indult a románok elleni derbi, a rivális kapusa gyakran avatkozott játékba a mezőnyben, a mieink jól védekeztek, az ellenfél távoli átlövésekkel veszélyeztetett, az 5. percben Ungur bombája megoldhatatlan feladat elé állította Tajti kapust, 0-1. Két minutummal később Kozó egyenlíthetett volna közvetlen közelről, de lövése mellé szállt. Nagy Lajos gyakori cserékkel próbált frissíteni, a 15. percben Csoszánszki lőtt a félpályáról, alig néhány centiméterrel tévesztett célt. Nem sokkal később ismét Csoszánszki, majd Kiss szabadrúgással jelentkezett, de egyik kísérlet sem vezetett eredményre. 

A 21. percben nagyot hibázott a románok kapusa, Győri a félpályáról azonban az üres kapu fölé emelt, hatalmas helyzetben. A második félidő elején gyorsan megduplázta az előnyt az ellenfél: egy védelmi hibát Popa használt ki, 0-2. A kapunkban Tajti remekelt, életben tartva a magyar reményeket, azonban Popa újabb találata eldöntötte a nyitott kérdéseket. Az utolsó tíz percben is támadtak a románok, ám Tajti bravúrokat mutatott be, a hálóőr komoly eséllyel pályázik a torna legjobb kapusa címre.

-A jobb csapat nyert, nem vitás, momentán a románok a világ legjobbjai. Próbáltuk felvenni velük a versenyt, sajnos nem sikerült. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a négy közé kerültünk, azzal együtt is, hogy természetesen csalódottak vagyunk a vereség miatt. Holnap meg akarjuk nyerni a bronzérmet, a legfontosabb, hogy rendet tegyünk a fejekben, megfelelően felkészüljünk a számunkra utolsó összecsapásra. A harmadik hely óriási érték, mindent meg fogunk tenni, hogy ezt megszerezzük - közölte a lefújás után a szakvezető.   

Ras Al Khaimah, minifutball-világbajnokság, elődöntő:
Magyarország-Románia 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Ungur (5.), Popa (27., 37)

A világbajnokság további programja (magyar idő szerint):
Bronzmérkőzés: Magyarország-Azerbajdzsán, szombat 15:00
Döntő: Románia-Kazahsztán, szombat 17:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában