Franciaországi túra

2023.10.21. 16:40

Újabb kemény mérkőzés vár a Dunaújvárosra a BL-ben

A DFVE vízilabdacsapata szombat este Franciaországban ugrik medencébe, a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Mulhouse lesz Vad Lajos gárdájának az ellenfele.

Beke Zsombor

Mahieu jó játékára szükség lesz Franciaországban is

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Az utóbbi három fontos találkozó nem jött ki jól a Dunaújvárosnak, a bajnokságban az UVSE és az FTC elleni rangadót elbukták Gardáék, valamint a Bajnokok Ligája küzdelmeiben az Alimos 14-10-es vereség lett a vége. Az azonban látszódik, hogy az eredmények ellenére egye biztatóbb a mutatott játék, védekezésben egyre biztosabb a DFVE. Ez az irány pidig jóval kecsegtethet a BL második köre előtt, szombaton a francia  Mulhouse lép fel az együttes. A lányok már csütörtökön útnak indultak, egy németországi éjszaka után pedig pénteken megérkeztek Franciaországba, ahol már edzésük is volt. 

– Szerintem az FTC elleni találkozó már jobban sikerült. A harmadik negyed góltalansága sajnos sokba került, de a végéig együtt küzdöttünk csapatként, a védekezésünk egyre jobb, a kilenc kapott gól biztató – mondta lapunknak Mahieu Géraldine, a DFVE francia származású magyar válogatott játékosa. – Szombaton is fontos lesz a védekezésünk, lépésről lépésre haladunk előre, dolgozunk folyamatosan az új stábbal. Az első mérkőzés előtt nem volt sok időnk az ellenfélből felkészülni, hiszen viszonylag új csapat a BL-ben, mi sem tudtunk még annyit együtt gyakorolni. Remélem, ez a második találkozó jobban sikerül, a kapott gólok mennyiségében kell előre lépnünk a csoportkör első fordulójához képest. A francia csapatban sok francia válogatott van, szóval komplexek, új edzőjük lett, felkészült gárdához látogatunk.

A találkozó szombaton 20 órakor kezdődik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában