A legfontosabb az amerikai irányító megállítása

2023.10.06. 12:31

Szegeden lép pályára szombaton az Alba kosárcsapata

Szombaton, 18 órakor Szegeden vendégeskedik az Arconic-Alba kosárcsapata. Mindkét gárda sikeres rajtot vett a 2023-24-es szezonban.

Horog László

Fotó: Simon Erika

Jól kezdte a bajnokságot az Alba és a Naturtex-SZTE-Szedeák is, a szegedi és a fehérvári kék-fehérek egyaránt győzelemmel rajtoltak. A Fejér vármegyeiek hazai pályán verték 72-62-re a tavalyi szezonban újoncként különösebb gond nélkül bennmaradó Budapesti Honvédot, a szegediek pedig komoly bravúrt végrehajtva győztek a legutóbbi idényben 4. helyre befutó ZTE ellen, idegenben. Mondjuk nem volt könnyű szülés, hosszabbításban dőlt el a derbi, 97-93-ra nyertek a látogatók. A meccsre nem múlt szombaton, hanem e hét közepén került sor, ugyanis az egerszegiek a hétvégén nem használhatták csarnokukat.

A Tisza-parti játékosok jól elosztoztak a pontokon, Balogh 5, Woolridge 27/3, Locke 31/15, Bognár 8, Lake 12, csereként Zsíros 8/6, Mucza 4, Cohill és Mayer 2 lépett pályára Nikola Lazics együttesében. A számsorból is kitűnik, különösen a két amerikai, Locke és Woolridge volt elemében, utóbbi 38-as VAL-jával az első forduló legjobb teljesítményét nyújtotta, 27 pontja mellett 13 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott. A 26 éves irányító, Ryan Woolridge minden bizonnyal a hazai bajnokság egyik legjobbja lesz, előzőleg nagyszerű egyetemi csapatban, a Gonzagában volt meghatározó, Európában pedig a német Bayreuth és a görög Iraklis Szaloniki alkalmazta. A tavalyi szezont hazai pályán, az Oklahoma City Blue csapatában töltötte az NBA alatti ligában, a G-League küzdelmeiben, abban a reményben, hogy jó szezon utána szerződést kaphat a legmagasabb osztályban. Ez nem következett be, visszatért Európába, Magyarországon próbál szerencsét.

Társa, a Zalában 31 pontig jutó Noah Locke újoncnak számít Európában, az újonc egyáltalán nem volt megilletődött az első fordulóban. A szegediek sikerét mondjuk befolyásolta, hogy a ZTE két légiósa, ukrán válogatott hátvédje, valamint szerb centere sérülés miatt nem léphetett pályára, a másik két vendégmunkás sem volt teljesen egészséges az összecsapáson, a kezdés előtt nem sokkal derült ki, hogy vállalhatják a játékot, ami persze semmit nem von le az alföldiek sikerének értékéből.

A fehérváriak a hétvégén félidőben kétpontos hátrányban voltak a Honvéd ellen a Gáz utcában, végül tízpontos sikert arattak, a házigazdáknál Siyani Chambers 7/3, James Dickey 9, Jordan Barnett 12/9, Isaiah Philmore 15/6, Kass Balázs alkotta a kezdőcsapatot, csereként: Kris Martin 5, Takács Milán 10/6, Kiss Benedek, Balogh Máté 5/3, Takács Martin, Góbi Marcell, Vojvoda Dávid 9/6 jutott szóhoz a győztes találkozón. Szegeden is a fehérváriak számítanak esélyesnek, mélyebb kerettel rendelkeznek, ráadásul a koronázóvárosiak védekezése kevésbé fekszik a szegedieknek. Amennyiben a rendkívül gyors, jól dobó és osztogató Woolridge játékát sikerül limitálniuk hatékony kisegítésekkel, komoly esélye van a sikerre a spanyol Alajandro Zubillaga együttesének.

Persze, a házigazdák nem feltartott kézzel várják a mérkőzést, Woolridge latolgatta az esélyeket a klub honlapján. „Fontos volt a jó kezdés a ZTE ellen. Sok játékelemen kell még dolgoznunk, nem volt tökéletes a játékunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen ez erőt adhat nekünk a folytatásra, nem várnak ránk könnyű mérkőzések a következő fordulókban sem. Nagyon sok hasonló csapat van a bajnokságban, úgy gondolom, bárki ellen lehet esélyünk. Feltérképeztük az Albát, meglátjuk, mire lesz szükségünk a győzelemhez szombaton. Az biztos, hogy hasonlóan nagy energiákkal kell játszanunk ezúttal is, mint tettük azt Zalaegerszegen, és megteszünk mindent azért, hogy sikerrel folytassuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában