Egyelőre nem tér vissza

2023.10.10. 12:51

Sofron: „Székesfehérváron még bizonyítani szeretnék, van mit törlesztenem”

Az elmúlt hónapokban a fehérvári és a hazai jégkorongközeget is foglalkoztatta a magyar válogatott alapemberének, Sofron Istvánnak a jövője. Az A-csoportos világbajnokság után a rutinos csatár elmondta, szívesen visszatérne a Hydro Fehérvár AV19 csapatához, ám a nyárra már teljes volt a Volán kerete.

Beke Zsombor

Sofron egyelőre nem ölti újra magára a Volán mezét

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A történethez hozzátartozik, hogy a kék-fehéreknél nevelkedett támadó korábban már kétszer is visszatért a Raktár utcába, ám egyik alkalommal sem lett hatalmas siker a hazatérésből. A vb óta csapat nélkül várt a lehetőségre Sofron, ám most bejelentették, hogy az Erste Ligás Csíkszeredába folytatja, igaz a családjára való tekintettel csak november végén csatlakozik az együtteshez. 

– Többet dolgozom egyedül, mint amikor csapatban játszom. Egy héten háromszor-négyszer megyek jégre, olyankor az Andersen Liga bajnokával, a MAC Ikonokkal edzek. Nagyjából másfél hónap múlva indul újra az idényem, addig alapozok. Az már biztos, hogy visszatérek Csíkszeredába. Nem titok, a nyáron szerettem volna a Volánhoz igazolni, az A-csoportos vébé után még éreztem magamban erőt az osztrák bázisú ICEHL színvonalához, ráadásuk szívesen „hazatértem” volna Székesfehérvárra, de nem jött össze a költözés, már kész volt a csapat kerete, amikor szóba került, hogy mennék. Kivártam, ha mégis szükség lenne rám, akár egy sérülés miatt, akkor elérhető legyek, de mostanra biztossá vált, a Volán jó szereplése és a szerencsés sérülésmentesség miatt egyelőre nincs helyem a csapatban. Abban biztos voltam, ha az Erste Ligába térek vissza, akkor mindenképp a Csíkszeredában folytatnám, de nyolc hónapra nem szerettünk volna ismét távol lenni az otthonunktól, az elmúlt években rengeteget ingáztunk a családommal, így november végén, december elején csatlakozom a srácokhoz, addig is igyekszem formában tartani magam – mondta a Nemzeti Sportnak Sofron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában