5 stílusszövetség, 14 egyesület, 120 versenyző

2023.10.25. 18:00

Öt úrhidai arany Keszthelyről

A Budo Karate & Jujutsu International Szövetség a hétvégén, Keszthelyen rendezte meg a VIII. Nemzetközi Ippon Shobu Karate Versenyt. A Keszthely Kupán az Úrhidai Karate Egyesület négy versenyzővel és edzőjükkel képviseltette magát.

V. Varga József

Első sor (balról jobbra): Mohácsi Luca, Bokor Miklós, Borbély Száva Dóra; hátsó sor: Soós Tamás edző, Mohácsi János

Fotó: Az egyesület

– A viadalra 5 stílusszövetség 14 egyesületének 120 versenyzője nevezett. Az eseménynek nagy jelentőséget adott az a tény, hogy hazánk rendezi október 24–29. között a WKF karate világbajnokságot. Ezért több stílusszövetség is egy utolsó erőpróba-felmérőként érkezett a versenyre. Egyesületünk karatékáinak viszont a novemberi WUKF Európa-bajnokságon történő szereplés a kitűzött cél, így főpróbának remek rendezvény volt ez a megmérettetés – mondta el lapunknak Soós Tamás edző.

Az Ippon Shobu versenyek szabályrendszere némileg különbözik a korábbi WKF versenyek szabályrendszerétől, de az úrhidai ifjak ismét megállták a helyüket ellenfeleikkel szemben. A megnyitót követően egy rövid inkluzív karate és önvédelmi bemutatót láthatott az eseményre kilátogató nézőközönség.

A nap a csapat kata versenyszámokkal kezdődött minden kategóriában, majd korcsoportonként az egyéni kata és kumite versenyszámok következtek. Az úrhidai sportolók nagy elszántsággal és legjobb tudásukkal igyekeztek teljesíteni az edzői elvárásokat. Remek kata bemutatók és parázs küzdelmek sorjáztak, az úrhidai egyesület karatékái fantasztikus versenyzéssel 5 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttek be.

Aranyérem: Borbély Száva Dóra (egyéni formagyakorlat és egyéni küzdelem). Bokor Miklós (egyéni küzdelem). Mohácsi János (egyéni formagyakorlat és egyéni küzdelem).

Ezüstérem: Bokor Miklós (egyéni formagyakorlat). Mohácsi Luca – Borbély Száva Dóra – Bokor Miklós (csapat formagyakorlat).

Bronzérem: Mohácsi Luca (egyéni formagyakorlat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában