Külföldi szakember

2023.10.24. 12:45

Megvan ki irányítja a magyar férfi jégkorong-válogatottat

A Magyar Jégkorong Szövetség bejelentette, hogy a nyáron hirtelen felmondó Don MacAdam irányítja ebben a szezonban a magyar férfi jégkorong-válogatottat.

Beke Zsombor

Don MacAdam az új szövetségi kapitány

Forrás: MJSZ

Nem volt egyszerű helyzetbe a Volán mellett a Magyar Jégkorong Szövetség sem, amikor nyáron Kevin Constantine érvényes szerződéseinek ellenére a Fehérvárt és a válogatottat is cserben hagyta. Az elmúlt hónapokban a hazai szövetség részéről nagy volt a csend az utód kapcsán, de kedd délelőtt felszállt a füst, a kanadai Don MacAdam irányítja majd a mieinket ebben az idényben. A 73 éves szakember 2014 előtt főleg a tengerentúlon dolgozott, hol edzőként, hol klubvezetőként. Aztán 2014-ben Bolzanóban dolgozott, aztán a Csíkszereda vezetőedzője volt. Később Ferencváros utánpótlás szakmai igazgatójának kérték fel, aztán 2021-től az MJSZ fejlesztési majd sportigazgatója is lett. A munkáját a novemberi Sárközy Tamás Emléktornán Bartalis Balázs és Szilassy Zoltán segíti majd, de a tervek szerint a decemberi tornán más magyar edzők segítenek majd.

– Kevin Constantine váratlan távozása után nehéz helyzetbe kerültünk. Az elmúlt időszakban minden szempontot mérlegelve kerestük a legjobb megoldást. Voltak olyan edzők a látókörünkben, akiket szerettünk volna a programunkba hívni, de el kellett fogadnunk, hogy a válogatott melletti feladat nem mindig összeegyeztethető a klubkötelezettségekkel. Azért döntöttünk Don kinevezése mellett, mert évek óta a magyar jégkorongban dolgozik, így jól ismeri a játékosokat és az edzőket, a sportág lehetőségeit, céljait és kihívásait. Hatalmas tapasztalata és szaktudása van, hiszen dolgozott az NHL-ben, könyveket írt és tanított is. Nem titkolt célunk, sőt, prioritás, hogy az edzők felkészítésével segítse kiválasztani azt a magyar szakembert, aki alkalmas lehet majd átvenni tőle a stafétabotot – mondta az MJSZ honlapjának Sipos Levente főtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában