Röplabda

2023.10.10. 19:38

Megvan a második győzelem

Három nap alatt másodszor is pályára lépett a férfi röplabda Extraligában a MÁV Előre-Foxconn legénysége, amely ezúttal a MAFC-BME ellen is játszma veszteség nélkül győzött mindössze 62 perc alatt.

Káldor András

Ahogy vasárnap a DKSE, úgy a MAFC-BME sem okozott gondot a kék-fehéreknek (szemben)

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MAFC-BME – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (-22, -16, -22)
Pénzügyőr Sportcsarnok, Kőér utca, 40 néző
Vezette: Halász Enikő, Horváth Miklós
MAFC-BME: Tamási, Benkő, Oláh, Reyes, Altanuga, Kocsondi. Csere: Tepszis (liberó), Bandi B., Zeitler, Balogh L., Sárik-Veress. Vezetőedző: Pápai Péter
MÁV Előre-Foxconn: Szabó V., Eke, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács M. (liberó), Ambrus. Vezetőedző: Dávid Zoltán

Érvényesült a papírforma, ám azért két szettben kissé megnehezítette a Loki dolgát a vendéglátó, amely az 1. fordulóban a Pénzügyőr SE-től szettet tudott rabolni (1:3).   
Eleinte fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 13-11-es hazai vezetésnél Dávid Zoltán vezetőedző időkérését követően megtáltosodott a fehérvári együttes. Először 14-16-ra fordított, majd 20-22-nél Redjo Koci életerős ütéseivel 20-24-re elhúzott. Az első felvonás végeredményét Pesti Marcell állította be egy finom mozdulattal. 

A vendégcsapat ott kezdte a második szettet, ahol az elsőt abbahagyta, ellenálhatatlan játékkal hamar jelentős előnyt dolgozott ki. Ambrus Bence érkezett Eke Péter helyett a pályára, miután az eredményjelző már 1-6-ot mutatott. A MÁV Előre folyamatosan növelte előnyét, nyolcpontos hátránynál pedig a MAFC vezetőedzője, Pápai Péter megkavarta kártyáit, és felküldte cserejátékosait. A szettet végül a fehérváriak 16-ra húzta be.

A harmadik felvonásban a MAFC megint erőre kapott, 8-8-ig tartotta a lépést a kék-fehér alakulattal. Bár sokáig úgy tűnt, a fehérvári csapat átvette az irányítást, 14-17-es állásnál a hazai együttes ismét újítani tudott, és 20-19-re fordított. A fővárosiak hirtelen jött lendülete nem zavarta meg a MÁV Előrét, a szett végén 22-21-től pontot sem veszítve, egy sistergős Redjo Koci ütéssel zárták rövidre az összecsapást.

- Kellemetlen ellenfél a MAFC, így is készítettem fel a csapatot. Kértem, hogy pörögjenek fel a mérkőzésre, és vegyék komolyan. Igazunk volt, a második szettet leszámítva szoros párharcot vívtunk. – mondta a mérkőzés után Dávid Zoltán a Loki vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában