A rendkívüli elnökségi ülésen döntött így

2023.10.10. 18:04

Lemondott az elnök

Kedd délutánra rendkívüli elnökségi ülést hívott össze Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. Aki az elnökséggel együtt lemondott tisztségéről.

Ferencz Balázs

Kurtucz Csaba (jobbra) márciusban a Fehérvár Küzdősport SE-ben tett látogatást, ahol Turós Arnolddal egyeztetett

Forrás: Fehér Gábor

Kurtucz Csaba január közepén vette át a Magyar Ökölvívó Szakszövetség irányítását. Már akkor látta, hogy nem lesz könnyű dolga, ha a honi ökölvívás megreformálásán kíván munkálkodni. A szakember keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, melyen szerette volna leváltani az elnökséget és személyi változást szeretett volna eszközölni az ellenőrző testületben is. Az ülésen végül az ellenőrző testület tagjai, a teljes elnökség és maga az elnök is leköszönt.

Az M1 aktuális csatornán Kurtucz Csaba elmondta, hogy hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

„Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben” – mondta Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen.

A pénzt igazságos, objektív alapon kell elosztani, a hasznosság elve alapján, de jelenleg ez az elnökségben nem érvényesül – hangsúlyozta a szervezetet január óta irányító Kurtucz, aki újraindul az elnöki posztért. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre november 18-án kerül sor.

A tradicionális sportág bajban van, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséget nem ismeri el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, s veszélybe került a boksz létjogosultsága az olimpiai játékokon is. 2024-ben még szerepel az ötkarikás programban az ökölvívás, 2028-ra azonban már lekerülhet onnan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában