Korrekorder

2023.10.09. 15:50

Krucsó Karolina, 10 éves baracskai díjlovas sikere a Championátuson

Optimális esetben hét kiképzési szinten át jut el egy kezdő díjlovas a nyereg alá szoktatott csikójával az előkészítő osztály feladataitól a világversenyek döntőit jelentő nagydíj zenés kűrig. Az egymásra épülő kiképzési fokozatok magyar bajnoksága a Championátus, amelyet 127 ló 293 programjának bírálatával az elmúlt hétvégén, október 6-a ás 8-a között rendeztek a Nemzeti Lovardában.

A korrekorder a dobogó legfelső fokán átveszi a serlegét

Fotó: Paizs Gábor

A 18 éves felső korhatárú ifik első, előkészítő és alapfokú kategóriáját 14 év alatti általános iskolások nyerték. Az előbbiek kategóriájában „több lóhosszal” a sződligeti Dublinszki Luca nyert haflingi lován, a 20 alapfokban nyergelő ifi között pedig korrekord született: a baracskai Krucsó Karolina, a velencei Zöldliget Általános Iskola V/C osztályos tanulója ugyanis csak 10 éves. Mindkét feladatát megnyerte, holott az A6 jelű programban már olyan elem is van, amikor lépésből kell vágtába emelni a lovat. Személyében először nyert 10 éves lovas egy félpónin. A rendkívül pontos vonalvezetéssel lovagló bajnok édesapja, Krucsó Szabolcs díjugratásban nyert korábban felnőtt magyar bajnokságot. Karolina viszont az édesanyját, Madarasi Annát követi, aki a mostani díjlovas Championátus könnyű osztályában a X. helyen végzett.

Krucsó Karolina az A6 jelű feladatban a két bírótól összesen 69, 737%-ot kapott és 2,5%os előnnyel nyerte élete első bajnokságát
Fotó: Paizs Gábor

A díjlovas családot Pachl Péter edzi, akinek az egyik fia, Benedek nyolc éve a Donna Friderika nevű lován a Championátus könnyű osztályában, az ifik között az V. helyezett volt. Pachl Benedek az olimpiai kvalifikációs rangsorban most a III. helyen állva az október végi wroclawi világkupán még megelőzheti a „C” csoport II. helyén álló moldáv riválisát és kijuthat Párizsba.

A korrekorder a dobogó legfelső fokán átveszi ajándékát a bajnokságot támogató FRUZSO tulajdonosaitól
Fotó: Paizs Gábor

Szerző: Paizs Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában