NB III

2023.10.27. 10:30

Hatpontos meccs vár az Iváncsára

Az NB III. 13. fordulójában mindkét csoportban lesz egy-egy találkozó, melyen NB I-es tartalékcsapatok mérkőznek, a listavezető Iváncsa KSE pedig az őt üldöző, és tavaly még NB II-es Szentlőrinctől hódíthatja el a pontokat.

Káldor András

Nehéz kilencven perc vár az Iváncsára (piros)

Fotó: Kricskovics Antal

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT
2023. október 29., vasárnap 11:00

Puskás Akadémia FC II. (13.) – Zalaegerszegi TE FC II. (15.)

Érdekes végeredményekkel zárultak a tavalyi idényben a két csapat összecsapásai. 2022 novemberében, Zalaegerszegen a PAFC II. 6-0-ra kiütötte vendéglátóit, míg a felcsúti visszavágón azonban már nem született találat. Idén közel azonos mérleget produkáltak eddig a felek, bár a ZTE FC II. csapatának több veresége van, mint ellenfelének. A PAFC II.-nek hazai pályán valamivel jobban megy otthon, erre alapozhatnak majd.   

2023. október 29., vasárnap 13:00

Bicskei TC (4.) – Szombathelyi MÁV Haladás SE (10.)

A csapatok még nem találkoztak, a Szombathelyi MÁV Haladás SE tavaly megnyerte a Vas vármegyei I. osztály küzdelmeit, majd az osztályozón az Orosháza ellen kiharcolta az NB III-as tagságot. Eddig jól helyt álltak a zöld-fehérek, de Bicskén az egyre jobb teljesítményt nyújtó vendéglátók a favoritok.

DÉL-NYUGATI CSOPORT

2023. október 29., vasárnap 11:00

Fehérvár FC II. (15.) – Paksi FC II. (6.)

A Paksi FC II. csapata a 2015-2016-os idény óta az NB III Közép csoportjában szerepelt egészen az osztály nyári átszervezéséig. A két NB I-es tartalékcsapat még nem találkozott a harmadik vonalban. A piros-kékeknek nagyon kellenének a pontok, mert vészesen leszakadhatnak az előtte állóktól, ám a Paksi FC II. vendégként is masszívan teljesít, úgyhogy nehéz meccsre számíthat a Vidi II. legénysége. 

2023. október 29., vasárnap 13:00

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (9.) – Bonyhád-Majos (12.)

Nem játszottak még egymással a csapatok, de a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő a Parkerdőben erősebbnek tűnik. Nem véletlenül, mert pontjai döntő többségét itt szerezte, míg ellenfelüknek is inkább hazai pályán ment eddig jól.   
Érdi VSE (11.) – Dunaújváros FC (16.)
Ellenkező csoportban játszottak az előző években, így nem találkozhattak. A Dunaújváros FC idegenben eddig még nem szerzett pontot, nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy kijelentsük, a hazai környezetben kevesebbet hibázó Érdi VSE az esélyese ennek a párosításnak.
Szentlőrinc (2.) – Iváncsa KSE (1.)

Minden kétséget kizáróan csúcsrangadóra kerül sor az előző három idényben az NB II-ben vitézkedő Baranya vármegyei csapat otthonában. A 2019-2020-as bajnokságban Iváncsán 1-1-et játszottak, míg a visszavágó már elmaradt a Covid miatt, a következő szezonban pedig már az NB II-es volt a Szentlőrinc. Mindkét gárda eddig veretlen, két pont választja el őket egymástól, így aztán megjósolhatatlan, hogy milyen végeredménnyel zárulhat a találkozó. Amennyiben az Iváncsa behúzná a meccset lépéselőnybe kerülhet riválisával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában