A labdarúgók és a kosárlabdázók is saját halottjuknak tekintik

2023.10.11. 18:03

Búcsú a legendás masszőrtől

A Béla úti temetőben búcsúztak a VT Vasas, a Videoton SC, majd az Albacomp, s az Alba Fehérvár egykori masszőrétől, Molnár Ferenctől. 88 esztendős volt.

Ferencz Balázs

Fotó: Fehér Gábor

„Becsületesen nagyon nehéz élni, de igen jó!” – édesapjától hallott intelem mentén élte életét az 1935. június 5-én született Molnár Ferenc, aki előbb az Árpád Fürdőben vállalt munkát, ott vált belőle masszőr úgy, hogy a fürdőben minden teendőt ő irányított. Már az 1950-es évek elején jártak hozzá a fehérvári futballisták, kezei között regenerálódtak, majd 1964-től már a VT Vasas labdarúgóinak masszőre volt. 1969-ben lett a Videoton főállású masszőre, 1996-ig dolgozott a Sóstón. Minden futballistát „fiamnak” szólított, s úgy is bánt velük, mintha a saját gyermekei lennének. Mikor úgy érezte, már nem elég gyors ahhoz, hogy a pályára fusson egy-egy ápolásnál, elfogadta az Albacomp kosárlabdacsapatának invitálását. Molnár Ferenc 17 évet töltött a Gáz utcai csarnokban.
A legendás masszőr elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Székesfehérvár sportja Európa-hírű eredményeket érjen el. 

A 2023. szeptember 29-én elhunyt Molnár Ferenctől többek között az UEFA-kupa döntőjéig jutó Videoton SC játékosai, Szabó József, Disztl Péter, s a temetésen beszédet mondó Csongrádi Ferenc is búcsúzott, de Kiss Imre és Németh János is lerótták kegyeletüket.

Molnár Ferencet a Fehérvár FC és az Alba Fehérvár is saját halottjának tekinti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában