Kuparangadó

2023.10.31. 18:50

Az FTC otthonában jutna tovább a Magyar Kupában a Puskás Akadémia

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában az egyetlen még versenyben lévő vármegyei csapat, a Puskás Akadémia a Ferencváros otthonában lép pályára szerdán 20 órától.

Beke Zsombor

Colley (kékben) dolgát most sem fogják majd megkönnyíteni a ferencvárosi védők

Forrás: Balogh László/Nemzeti Sport

Aligha vár könnyű összecsapás Hornyák Zsolt együttesére, hiszen a Ferencváros kerete kimagaslóan a honi labdarúgóélet legjobbja, arról nem beszélve, hogy a zöld-fehérek az európai kupakalandok mellett talán jobban is hozzászoktak a nagyobb terheléshez. Ám a Magyar Kupában mindig előfordulhatnak meglepetések, erre készül a Puskás Akadémia is. A két csapat nincs rossz formában, az FTC 3-0-ra nyerte a derbit az Újpest ellen, míg a PAFC döntetlenre végzett a DVSC ellen.

– A DVSC ellen nehéz mérkőzésre készültünk, az is volt, tudtuk, mi a Debrecen erőssége, ezeket hellyel-közzel jól megoldottuk. Amiben fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás, első 15 percben voltak lehetőségeink, amelyekből be kellett volna találnunk. A koncentrációban látom a problémát, jobban oda kell figyelnünk ezekben a helyzetekben. Az ellenfél az első helyzetéből szinte gólt szerzett és így teljesen más mérkőzés lett belőle, mintha mi lőttük volna az első gólt. Összességében a döntetlen a meccs képe alapján reális eredmény, de jó lett volna itthon tartani a három pontot. Szerdán már újabb mérkőzés vár ránk – mondta a Puskás Akadémia honlapjának Szolnoki Roland.

A szerdai kupameccsre a Groupama Arénában kerül majd sor, a továbbjutás kérdése egy mérkőzés alatt dől majd el, ha rendes játékidő nem hozna döntést, következik a 2x15 perces hosszabbítás, majd ha ezt követően is döntetlen az állás, akkor pedig a büntetők döntik el továbbjutó kilétét. A Puskás Akadémia szemszögéből biztató lehet, hogy az elmúlt két bajnokit egyaránt megnyerték a Ferencváros otthonában. Legutóbb augusztusban nyert a PAFC 2-1-re, igaz, azóta sok víz lefolyt már a Dunán, többek között edzőváltáson is átestek a zöld-fehérek.

– Ez már teljesen más mérkőzés lesz, mindkét csapat változott azóta, a Ferencvárosnál új vezetőedző dolgozik. Nem kérdés, hogy nyerni megyünk a Groupama Arénába. A Magyar Kupának van egy olyan feelingje, hogy teljesen mindegy, ki épp, hol, melyik osztályban szerepel. Szeretnénk tovább jutni, bízom benne, hogy ez sikerülni is fog, de ehhez mindenkinek koncentrálnak kell lennie és teljes odaadással kell játszanunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában