Kijelölték az Emirátusokban szereplőket

2023.10.18. 16:56

A szövetségi edző keretet hirdetett az október végi világbajnokságra

A magyar válogatott szakvezetője kijelölte az Egyesült Arab Emirátusokban sorra kerülő minifutball-világbajnokságon szereplő együttest. A mieink október 27-én lépnek pályára Rash Al Khaimah városában.

Horog László

A kispályán válogatott egymás közötti, kétkapus edzéssel hangolt a rövidesen kezdődő világbajnokságra

Fotó: Országos Minifutball Szövetség

A korábbi NB I-es labdarúgó, székesfehérvári Nagy Lajos által vezetett nemzeti csapat október 25-én utazik az Egyesült Arab Emírségekbe. A tréner kihirdette 13 fős utazó keretét az október 26. és november 4. között megrendezésre kerülő eseményre. A minifutball-válogatott bő kerettel kezdte meg idén januárban a vb-felkészülést, majd hosszú hónapok után előbb 17, végül 13 labdarúgóra szűkítette a keretet, ezzel eldőlt, kik képviselek a Magyarországot az Arab-öbölben következő rendezvényen. A szakmai stáb ezúttal kevesebb futballistára számíthat, mint a tavalyi Eb-n, Kassán, aminek oka a költségek optimalizálása, az ismert és a turisták körében oly népszerű olajországban mások a költségek, mint voltak a kontinensviadalon, Szlovákiában, tavaly júniusban. A korábban megszokott 15 helyett 13 játékossal kelünk útra.

Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint. Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence.

-Hosszú és eseménydús felkészülés végére értünk. 32 játékossal kezdte meg a keret a felkészülést, ami a hónapok során változott, estek ki emberek és csatlakoztak újak. Több keretszűkítés után értünk el oda, hogy a szerintem legerősebb csapatot ki tudtam hirdetni. Azt szeretném, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot a világbajnokságon. Hogy ez mire lesz, az majd kiderül, de jó eredmény is lehet belőle. Ezúttal nem helyezésben gondolkodom, a célunk az, hogy minden mérkőzésen kiadjuk magunkból a maximumot. Több edzőmeccset vívtunk, többször találkoztunk a szlovákokkal, mérkőztünk a csehekkel, az Egyesült Államokkal, azt viszont sajnálom, hogy az utolsó, Románia elleni felkészülési mérkőzés nem jött össze, tőlünk függetlenül. Debrecenben, vagy másutt, közel a határhoz szerettünk volna pályára lépni, ezt szántuk főpróbának, rajtunk kívülálló okokból végül nem mérkőztünk meg. Egymás közötti, kétkapus játék maradt, ami amúgy remekül sikerült, szakmailag minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak.

A küldöttség jövő szerdán, a déli órákban indul az Emirátusokba, éjfél előtt érkeznek a torna helyszínére, két nappal később, pénteken vívják az első meccsünket.

-Pályára lépnek a brazilok, jönnek ázsiai, afrikai együttesek, akikről nem rendelkezünk információkkal, az európai válogatottakat sokkal jobban ismerjük, a kontinensünkön található gárdákkal gyakrabban találkozunk. Gyorsan változnak a dolgok, egy korábban lesajnált válogatott 10-12, frissen beépített, jó játékossal hirtelen nagyot léphet előre. Bármilyen éremnek nagyon örülnénk, aztán lehet, hogy a csoportból való továbbjutás is bravúrnak számít majd – mondta Nagy Lajos.

 Hozzátette, ezúttal Dubaihoz, illetve Abu Dhabihoz képest kevésbé ismert térségben rendezik a vb-t, a házigazdák célja az, hogy a világbajnokságnak köszönhetően ismertebbé tegyék, ezáltal fellendítsék a turizmust. „A szervezéssel, a körülményekkel biztosan nem lesz probléma, a külső körülményekre aligha hivatkozhatunk, ha nem szerepelünk jól. Egy éve, a Kassán rendezett Eb-re nagyon jól sikerült a felkészülésünk, rendkívül erős kerettel keltünk útra, végül büntetőkkel búcsúztunk a negyeddöntőben, pedig a célunk az érem megszerzése volt. Most nem akarok tippelgetni, az majd a helyszínen kerül ki, milyen erős ellenfelekkel találkozunk. Amatőr sportágról lévén szó, évről évre nagyon sok minden változik egy-egy válogatottnál, a keretek rendre átalakulnak. A csoportban már rendkívül erős gárdákkal találkozunk. A nemzetközi szövetség az utóbbi időben lazított a szabályokon, futsalban szereplő labdarúgók is szóhoz juthatnak minifutball eseményeken.”

A mieink Szerbiával, Portugáliával és Líbiával kerültek össze a H-csoportban. Nagy Lajos csapata október 25-én utazik az Egyesült Arab Emírségekbe, majd október 27-én Portugália ellen kezdi meg a világbajnokságot.

A nemzeti együttes csoportmérkőzései a vb-n (magyar idő szerint):
Október 27.: 17.45: Magyarország-Portugália
Október 29.: 07.15: Magyarország-Líbia
Október 31.: 19.15: Magyarország-Szerbia

A magyar válogatott világbajnoki mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában