Fejlődni kell még támadásban

2023.10.02. 20:46

A stabil védekezésre lehet építeni a folytatásban

Az első bajnokin félidőben még a vendég Budapesti Honvéd vezetett, végül tíz ponttal, 72-62-re nyert az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata a hétvégi összecsapáson.

Horog László

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A hazaiak katalán szakvezetője, Alejandro Zubillaga az eredménnyel elégedett volt, ugyanakkor nem titkolta, a játék egyes elemeiben előre kell lépniük.

- A lefújás után gratuláltam a Honvéd szakvezetőjének, sok fiatal, magyar játékossal állnak ki, ami kimondottan szimpatikus, meggyőződésem, jó úton járnak. Rátérve a saját csapatomra, tisztában vagyok azzal, hogy a szurkolók olyan csapatot szeretnének látni, amelyik sok pontot dob, ezen természetesen még dolgoznunk kell. A harmadik negyedünk rendben volt, a védekezésünket pedig dicséri, hogy az utolsó két negyedben mindössze 19 pontot kaptunk. Összességében pozitívak a benyomásaim, örülök a győzelemnek, de tudjuk, hogy támadásban még fejlődnünk kell.

Zlatko Jovanovic, a fővárosiak nyáron kinevezett szerb-bosnyák trénere tanítványai első két negyedben mutatott játékával érthetően elégedett volt, a folytatással kevésbé.

- Az Alba nagyon jó csapat, a harmadik negyedben le is zárták a meccset, amihez gratulálok nekik. De a saját játékosaimnak is gratulálok, keményen, jól harcoltak az egész mérkőzésen.

Isaiah Philmore, a fehérváriak amerikai-német magasembere ezúttal is megbízhatóan teljesített, 15/6 ponttal jelentkezett.

- Különösen a harmadik negyedben játszottunk jól. Hosszú még a szezon, de összességében ezt a teljesítményt kell nyújtanunk. Szeretnék még inkább vezére lenni a csapatnak, a jövőben jobban kell védekeznünk, mert túl sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Lépésről lépésre, edzésről edzésre haladunk, próbálunk még jobbak lenni a folytatásban.

A vendégek bedobója, Reizinger Máté 5 pontot gyűjtött az összecsapáson.

- Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert Fehérváron játszani senkinek nem könnyű. Meglepetésre készültünk, úgy érzem, csak apróságok hiányoztak, bár az tény, hogy a harmadik negyedben összeszedett hátrány után már nem tudtunk visszakapaszkodni.

Takács Milán, a fehérváriak saját nevelésű hátvédje rendkívül jól teljesített, a pályán töltött tíz perce alatt 10/6 pontot szerzett.

- Nem kezdtünk jól, az első félidőben két ponttal vezettek a fővárosiak, de végig azt éreztem, hogy kontroll alatt tartjuk a mérkőzést, ami be is igazolódott, végül 10 ponttal nyertünk, teljesen megérdemelten. A kapott 62 pont kimondottan jó, a védekezésünk rendben volt, ha támadásban is fejlődünk, az eredmények nem maradnak el a folytatásban sem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában