NB III előzetes

2023.10.06. 12:17

A pontszerzésben bizakodó vendégek

FELCSÚT, BICSKE, SZÉKESFEHÉRVÁR, DUNAÚJVÁROS, IVÁNCSA, AGÁRD Az NB III. 10. fordulójában jobbára vendégként lépnek pályára vármegyénk csapatai, ugyan Dunaújvárosban rangadóra kerül sor, míg Iváncsán hatodik hazai győzelmére hajthat a vendéglátó gárda.

Káldor András

Balogh Máté (piros-kék, Fehérvár FC II.) bízik a dunaújvárosi győzelemben

Fotó: Kricskovics Antal

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT
2023. október 8., vasárnap 15:00

Komárom VSE (14.) – Puskás Akadémia FC II. (10.)

Nem bíztak semmit a véletlenre a csapatok a tavalyi kiírásban, mindkét összecsapás 1-1-el zárult, viszont a PAFC II. legénységének örökifjú támadója, Magasföldi József mindkét meccsen betalált. A felcsúti alakulat nem annyira acélos idegenben, de a döntetlent kiharcolhatják.   
Kelen SC (4.) – Bicskei TC (8.)

Az előző idényben bicskei fölényt hozott a felek párharca, a megszerezhető hat pontból négyet zsebeltek be Csordás Csaba vezetőedző tanítványai. Idén a fővárosiak kezdték jobban a bajnokságot, és mindössze két ponttal gyűjtöttek kevesebbet a listavezető III. Kerületi TVE-nél. A Bicskei TC otthon és idegenben egyaránt hat-hat pontot szerzett, amelyből igazán messzemenő következtetést nem lehet levonni, ám egy pontra feltétlenül jók lehetnek a sárga-kékek. A házigazdák soraiban találjuk a Fehérvár FC két nevelését, Salacz Mátét, és Lehota Rolandot, de őket erősíti a rutinos, 38 esztendős Remili Mohamed is.
DÉL-NYUGATI CSOPORT
2023. október 8., vasárnap 11:00

Paksi FC II. (8.) –Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (6.)

Nem találkoztak még a csapatok az NB III-ban, mivel a vendéglátó paksiak a Közép csoportban szerepeltek, amikor a Gárdony gárdája is a harmadik vonal tagja volt. A Gárdony mérlege hazai pályán lényegesen jobb idén, ám eddig, ahogy elhagyták a Parkerdőt még nem nyertek, és három döntetlent játszottak. Dolgukat megnehezítheti, hogy ellenfelük NB I-es csapata szombaton, Kecskeméten lép pályára, és abból a keretből esteleg lehetnek visszajátszók.       

2023. október 8., vasárnap 15:00
Dunaújváros FC (15.) – Fehérvár FC II. (12.)

Akárcsak az előző párosításban, itt is más-más csoportokban játszottak a csapatok korábban, így ez lesz az első összecsapásuk az NB III-ban. A Dunaújváros FC mindössze egy győzelmet szerzett eddig, míg a Vidi II. egyszer sem nyert vendégként, ettől függetlenül a piros-kékek felé billenhet a mérleg nyelve.  
Iváncsa KSE (1.) – Mohácsi TE1888 (10.)
A listavezető ellenfele a 2021-2022-es idényben kiesett az NB III-ból –igaz akkor B Build Mohács néven szerepeltek. Iváncsán a házigazdák simán, 4-0-ra győzték le őket Kovács Sándor kétszer talált be, valamint Balogh László és Aradi Csaba volt még eredményesek. A visszavágón sem termett babér a mohácsiak számára, ekkor 2-0-as iváncsai sikerrel zárult a mérkőzés Nyúl Krisztián, és Kovács Sándor góljainak köszönhetően. A vasárnapi találkozónak is egyértelmű favoritjai a piros-fehérek, akik eddig mind az öt hazai meccsükön győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában