Négyből négyet nyertek az akadémisták

2023.10.19. 18:01

A DKKA felnőtt kosarasai magabiztosan győzték le a vásárhelyieket is a Zöld-csoportban

A bajnokságban zsinórban negyedik mérkőzését is megnyerte a Dávid Kornél KA férfi együttese a második vonalban, az NB I/B Zöld-csoportjában. Ezúttal a hódmezővásárhelyieket verték, magabiztosan.

Horog László

Tóth Péter passzol társához a hétvégi, Vásárhely elleni, hazai bajnoki mérkőzésen

Fotó: DKKA

A fehérváriak előbb a Hepp Kupában – az alacsonyabb osztályú gárdák számára kiírt sorozaton – Mosonmagyaróváron szerepeltek és arattak nagyon magabiztos győzelmet a második fordulóban, a legutóbbi pedig hazai pályán verték a Hódmezővásárhely együttesét a bajnokság Zöld-csoportjában. Több mint kétszer annyi pontot szerezek, mint alföldi riválisuk.

A házigazdák 13-4-re elhúztunk az első percekben, de a vendégek ekkor még meccsben maradtak, a 8. percben 13-13-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően nem volt megállás, a vendéglátók 19-15-re nyerték az első negyedet, a 14. percben, Szalczgruber Ádám kosara után 28-17-re vezettek, a nagyszünetig 36-20-ra növelték előnyüket.

A meccs képe a második félidőben sem változott, hét percen át mezőnykosár nélkül állt a Vásárhely, a különbség húsz pont fölé duzzadt. A különbség a későbbiekben is folyamatosan nőtt. Dzunic Branislav szakvezető tíz játékost rotált aktívan, megoszlottak a játékpercek. A 32. percben 30 ponttal vezettek a vendéglátók, a 39. percben, Simon Benedek triplája után pedig már negyvenet számoltak a Hódmezővásárhelyre. Végül 83-40-re nyert a DKKA. A találkozón tíz játékos legalább 14 percet töltött a pályán, 26 percnél senki sem játszott többet. Sok, kimondottan jó teljesítmény akadt, közülük is kiemelkedik Kuttor Gergő (12 pont, 12 lepattanó, 24 VAL) dupla-duplája és Molnár Dániel (21 pont, 21 VAL) teljesítménye.

Dávid Kornél KA–Vásárhelyi Kosársuli 83-40 (19-15, 17-5, 21-13, 26-7)

MKOSZ Edzőcsarnok, vezette: Varga-Záray, Földesi, Gombos (Hoffmann)

DKKA: Tóth P. 9/6, Szalczgruber Á. 8/3, Kuttor G. 12, Keller V. 6, Kis R. 8/3

Csere: Simon B. 8/6, Molnár D. 21/9, Szabó Zs. 9, Somogyfoki P. 2, Hegedűs K., Szalczgruber Zs., Büki B. vezetőedző: Dzunic Branislav

Volt egy kis görcsösség, de összességében nagyszerű energiaszinttel játszottunk. Elégedett vagyok a védekezésünkkel. Támadásban főleg a befejezéseknél, a festékben követtünk el sok hibát, de ez mindig benne van a játékban. Sikerült viszont végrehajtani azokat az alap dolgokat, amiket szeretnénk megvalósítani. Tudjuk, hogy mit akarunk játszani, ez a legfontosabb – mondta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában