Találkoztak a lábak, vagy nem?

2023.09.26. 10:05

Szendrei meglepődött a visszajátszás után

Mint ismert, a Fehérvár FC fordulatos, izgalmas, eseménydús mérkőzésen végzett 3-3-ra a Zalaegerszegi TE ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában. A ZTE játékosa, Szendrei Norbert mesélt Fiola Attilával megélt afférjáról és a fehérvári csapatkapitány kiállításáról.

Ferencz Balázs

A két csapatkapitány, Szendrei Norbert (balra) és Fiola Attila kézfogása a találkozó előtt. A Vidi játékosa idő előtt elhagyta a pályát

Forrás: fehervarfc.hu

A VAR és Vad II István játékvezető főszerepet vállalt a Fehérvár FC és a ZTE FC alsóházi rangadóján. Számos alkalommal vizsgálódott a VAR, fehérvári szempontból figyelve, talán támogatóbb közegben futballozhatott a Zalaegerszeg a Sóstói Stadionban. Szinte az egész ország értetlenül állt a VAR döntése előtt, mikor a 61. percben helyben hagyta Fiola Attila piros lapját. 1-1-es állásnál iramodott meg a ZTE támadója, Szendrei Norbert a fehérvári kapui felé, jó 25 métert nyargalt a labdával, mikor Fiola utolérte, s a lövés pillanatában Szendrei elesett. A Vidi csapatkapitányát azonnal kiállította Vad II István játékvezető, majd a VAR percekig tartó videózása után is érvényben maradt a bírói döntés. A videofelvételek visszajátszásakor azonban úgy tűnik, nem találkozott egymással Fiola és Szendrei lába. Tehát, miért is járt a piros?

Fiola Attilát kiállították
Fotó: Domotor Csaba / Forrás: Nemzeti Sport

A ZTE futballistája a zaol.hu-nak elevenítette fel az esetet, s bevallotta, meglepődött, mikor visszanézte a felvételeket.

– Amikor megnéztem a visszajátszást, azt hittem, hogy ez egy másik eset... – mondta a korábban Székesfehérváron is futballozó Szendrei Norbert. – A felvételen tényleg úgy néz ki, mintha nem értek volna hozzám, noha ez így volt, hiszen a lövés pillanatában éreztem a rúgást, ami szabálytalan volt. Az, hogy ezért valóban jár-e a piros lap, ezt nem az én tisztem eldönteni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottsága keddi ülésén dönt a hétvégi piros lapok szankcióiról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában