NB II

2023.09.27. 20:14

Ikszel zárult a hármas győzelmi széria

A Merkantil Bank Liga NB II 9., hétközi fordulójában az AFC Csákvárnak ugyan több lehetősége volt, mint a Kolorcity Kazincbarcika FC csapatának, de gól nélkül ért véget a találkozó.

Káldor András

A szünet után energikusabban játszott a Csákvár (fehér), de nem talált be.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – Kolorcity Kazincbarcika SC 0-0

Csákvár, 200 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Mohos Milán, Dobos Dávid)

AFC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D., Major M. – Tamás N. (Papucsek, 93.), Nagy Z. (Simon A., 77.), Gazdag V. (Juhász L, 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Kazincbarcika: Bánhegyi – Székely (Ternován, 69.), Szekszárdi, Heil, Papp M. (Szemere, 58.), Kotula (Süttő, 69.) – Kártik, Csatári, Ádám F. – Pinte (Szabó B., 82.), Morinigo (Kurdics, 46.). Vezetőedző: Csábi József

Kiállítva: Ádám F. (87.)
„Jöhet a negyedik győzelem!” – summázta az előző fordulók csákvári sikerszériáját egy szurkoló a találkozót megelőzően. Kétségtelenül egymás után három győzelmet szerzett a kék-sárga legénység, ám ahhoz, hogy megszilárdítsa helyét a középmezőnyben rájuk fért volna, hogy újból begyűjtsék a három pontot.   
A 7. percben Babós Levente röviden adott hátra Pécsi Ármin felé, a labdára lecsapott Nicolas Fernando Morinigo, aki rá, 10 méterről kapura lőtt, de Babós visszazárt, és még a gólvonal előtt menteni tudott. Majd a 26. percben újabb lehetőség adódott a Paraguavból származó, de magyar felmenőkkel rendelkező Morinigo előtt, Csatári Gergő bal oldali beadását 11 méterről, a kapunak háttal állva fejelte a keresztléc fölé. Ezt követően Szakály Dénes a 33. percben óriási ziccert puskázott el, Gazdag Vajktól kapott labdát, egyedül törhetett kapura labdájával, ám a középpályás az ötösről élesen a bal felső sarok mellé tekert.

A szünet után Mészáros Dávid cselezte be magát a 16-oson belülre, ám kecsegetető helyzetben nem tudott mit kezdeni a passzával Nagy Zoárd. A 63. percben ismét Babós lehetett volna a főszereplő, László Noel bal oldali szabadrúgását fejelte 8 méterről kapura, ám Bánhegyi Tamás kitenyerelte a jobb sarok felé tartó labdát. Ahogy az első játékrészben, úgy a folytatásban is jobbára a küzdelem dominált, ám igazán a már említett néhány próbálkozástól eltekintve nem forogtak veszélyben a kapuk. Az más kérdés, hogy Nazsa Tamás játékvezető nem aprózta, dacára annak, hogy a mérkőzés bőszen osztogatta a sárga lapokat (6-4), amelynek főleg a hazai játékosok voltak az elszenvedői. A hajrára megélénkült a játék, a 80. perben Tamás Nándort indította Szakály D., a támadó 16 méteres löketét hárította szögletre Bánhegyi. A Szakály D. sarokrúgását Karacs Dániel óriási helyzetben fejelte kapura, de a bal sarok elment mellett a labdája. A 87. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, Ádám Ferenc belépője Juhász Levente lábát találta el, sárga lapot kapott, és mivel ez már a második volt, így előbb jutott társainál meleg vízhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában