Értékelés

2023.09.16. 10:38

Így látta Kiss Dávid a szezon első győzelmét (videó)

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata magabiztos, 3-0-ás sikerrel rajtolt az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

A fehér mezes Fehérvár kapott gól nélkül hozta le az első mérkőzését a bajnokságban

Forrás: Fantini Serena / Asiago Hockey

A sérült Kiss Rolandon kívül mindenkire számíthatott Kiss Dávid, akinek ez volt a debütálása a Volán kispadján vezetőedzőként az osztrák központú hokiligában. Az első harmadban talán nagyobb lehetőségei voltak az olaszoknak, de Roy, ahogy az egész találkozón is, tökéletes munkát végzett a Fejér vármegyeiek kapujában. A második harmadban Hári szép csel után fonákkal a hálóba emelt, így az utolsó harmadra fehérvári előnnyel vonultak a csapatok. Az utolsó játékrészben először Bartalis villant meg és szlalomozott át az Asiago védelmén, majd Hári egy üres kapus góllal biztosította be a Hydro Fehérvár AV19 első győzelmét. A siker ellenére a kiállítások tekintetében javulnia kell a csapatnak, hiszen húsz percnyi büntetést szedtek össze a kék-fehérek. A mérkőzés utáni értékelésben Kiss Dávid vezetőedző nem hiába emelte ki kapusa és az emberhátrányos egység munkáját.

– Ezért jöttünk ide, hogy ezen a fontos mérkőzésen megszerezzük a három pontot, ez sikerült. Ezen felül azonban nagyon fegyelmezetlenek voltunk és ugyan voltak kiállítások, amelyekkel nem értettünk egyet, de kilenc emberhátrány az túl sok, és ezt nem engedhetjük meg. A kapusunk remekül mérkőzésbe tartott minket, óriási bravúrokat mutatott be. Az emberhátrányos egységek megoldották a feladatot, pedig sok energiánkat felőrölte a sok kiállítás – nyilatkozta Kissa lefújás után.

A Volán szombaton 19.45-kor Bolzanóban lép majd jégre.
A mérkőzés összefoglalója:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában