Siker hosszabbításban

2023.09.29. 21:44

Háromgólos hátrányból állt fel Bécsben a Volán

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata péntek este Bécsben, a Vienna Capitals vendégeként vizitált.

Beke Zsombor

A Fehérvár (kék mezben) hosszabbításban húzta be a győzelmet Bécsben

Forrás: Vienna Capitals

Vienna Capitals – Hydro Fehérvár AV19 5-6 (3-1, 1-3, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Bécs, 3100 néző. V.: Hronsky, Huber, Durmis, Sparer.
Vienna: Steen – Cheek (2), Ticar 1 (1), Weinger 1, Heinrich, Stefan – Fischer, Drugge, Antal, Wallner 1, Preiser – Pallierer, Brunner (1), Kainz 1 (1), Eriksson, Hartl (2) – Posch 1, Piff, Krompf, Stiegler. Vezetőedző: Marc Habscheid.
AV19: Roy – Atkinson 1, Vokla (1), Terbócs, McGauley, Leavens – Stipsicz (1), Phillips, Leclerc 1 (3), Bartalis 1 (1), Laberge 1 (1) – Fournier, Campbell, Magosi 1, Hári (1), Kuralt –Vértes, Ambrus G., Németh, Mihály. Vezetőedző: Kiss Dávid. 
 

A Fejér vármegyeiek szakmai stábja kényszerűségből nyúlt csak bele az összeállításba, Nilsson kisebb betegség miatt nem utazott a társakkal, helyét az első sorban Vokla foglalta el. Nem kezdődött jól a találkozó, hiszen Fournier 14 másodperc után ülhetett ki a büntetőpadra, az előnyben betalált a Bécs, de elvették a gólt a játékvezetők. A negyedik percben már nem volt kegyelem, három a kettő ellen ment el a Bécs, Tricar pedig értékesítette a kontrát, 1-0, majd középkezdés után azonnal Kainz is betalált, 2-0. Kezdte felvenni a fonalat a Fehérvár, de a harmad közepén Weinger lábáról bement a harmadik bécsi gól is, 3-0. A játékrész utolsó perceiben öt a négy ellen jöhetett a Volán, és bár a fórt nem sikerült belőni, utána Bartalis szépített, 3-1. 

A második harmadot jó elánnál kezdte a Fehérvár, azonban újabb gólt a Vienna szerzett, Posch bombája akadt be, 4-1, Horváth váltotta Royt a kapuba. Nyomott a Bécs ezt követően, aztán egy Fejér vármegyei emberelőny adott esélyt a zárkózásra, de csak bécsi ziccer lett belőle, szerencsére kimaradt. A szépítés a 36. percig váratott magára, Magosi közelről bepofozott egy kipattanót, sőt Leclerc révén egyre csökkent az osztrákok előnye, 4-3. Sőt, Leclerc góljával a záró harmad előtt utolérte ellenfelét a Fehérvár.
Az utolsó harmadban Wallner fórban betalált, de jött a válasz Atkinson révén szintén emberelőnyben, 5-5. Nem született döntés a rendes játékidőben, a ráadásban pedig Hári használt ki egy késleltetett kiállítást, így a Voláné lett a két pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában