Így látták az edzők a Vidi-Zetét

2023.09.24. 18:57

Grzelak: "Mintha az egész világ ellen játszottak volna"

Drámai küzdelemben, kiállítással, újrarúgatott büntetővel, emberhátrányban megszerzett vezetéssel, majd fehérvári pontmentéssel zárult a Fehérvár FC és a ZTE FC csatája, az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelak (balra) elismerően beszélt játékosairól

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Domotor Csaba

Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 3-3 (1-0)
Sóstói Stadion, 2656 néző. Vezette: Vad II István (Albert, Belicza)
Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai (Szabó L., 84.), Serafimov, Fiola – Bese (Kastrati, 84.), Flores (Schön, 84.), Kalmár, Katona (Christensen, 75.), Gergényi – Karamoko (Spandler, 66.), Kodro. Edző: Bartosz Grzelak
ZTE FC: Senkó – Csóka Dá., Várkonyi (Meshack, 69.), Eangelou, Medgyes – Szendrei N., Szankovics – Mim (Spljaric, 78.), Croizet (Kovács B., 86.), Bedi (Todoroski, 69.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gól: Karamoko (34.), Kalmár (65.), Szabó L. (99.)  ill. Croizet (46.), Evangelou (72.), Spoljaric (81. - büntetőből) 
Sárga lap: Fiola (43.), Csongvai (61.), Kalmár (81.) ill. Medgyes (20.), Todorovski (90.), Szabó L. (98.) 
Kiállítva: Fiola (61.)

Az NB I 7. fordulójának zárónapján a Zalaegerszegi TE a tabella utolsó helyére csúszott vissza a Mezőkövesd kecskeméti sikerével, így sereghajtóként szállt harcba a kilencedik pozícióban tanyázó Vidivel. A Sóstói Stadionban személyesen tekintette meg a találkozót a Ferencváros korábbi másodedzője, majd Csercseszov menesztése után megbízott edzője is. Az utóbbi napokban felmerült, hogy a Vidi új edzője Máté Csaba lehet. Azonban a fehérváriak kispadján ülő Bartosz Grzelak egy másfajta Vidit küldött pályára a ZTE ellen. A piros-kékek harcoltak, mindemellett más hadrendben futballoztak, mint eddig. 

Dominált a Vidi, vezetést is szerzett, de előnyét nem növelte, holott lehetősége lett volna erre. A szünet után rögtön egyenlített a ZTE, ami megzavarta a fehérváriakat. Fiola Attila kiállítása után mégis a hazaiak szereztek vezetést, az előnyt azonban a vendégek egy szöglet után szerzett találattal olvasztották el. A drámát fokozta, hogy a hajrában egy újrarúgatott büntetővel a vezetést is átvette a Zalaegerszeg. A Vidi ment előre, küzdött, harcolt, támadt, s a 99. percben Szabó Levente egy közeli fejessel mentett pontot.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője: - Az első félidőben jól játszottunk, domináltuk a meccset. Persze volt helyzetük nekik is, főleg a bal oldalukon voltak veszélyesek. Utána kicsit belekényelmesedtünk a meccsbe, a szünet után pedig rögtön gólt kaptunk, ezzel nyilván nem lehetek elégedett. A második félidő a legkaotikusabb játékrész volt edzői pályafutásom során. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy emberhátrányban küzdöttek, harcoltak, mintha az egész világ ellen játszottunk volna. Ez a helyzet most. Próbáljuk azt a mentalitást meghonosítani, hogy minden labda számít. Hogy mindig nyerni kell. A játékosok 3-3 után megkérdezték, hogy menjünk-e előre a negyedik gólért. Mondtam, hogy természetesen igen, hiszen a fehérvári szurkolók megérdemlik, hogy egy győztes csapatot lássanak. Ilyen elvek mentén igyekszünk dolgozni a mindennapokban. Élőben is az volt a érzésem, hogy nem ért hozzá az ellenfélhez Fiola Attila és a felvételek után sem változott a véleményem erről.

Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője: - Nehéz higgadtan értékelni így hirtelen a lefújás után, mert egy nagyon fordulatos mérkőzés volt. Kétszer is felálltunk vesztett állásból, megszereztük a vezetést, de meg kell tanulnunk lezárni az ilyen mérkőzéseket. Az egyéni hiba része a futballnak, de a mi csapatunk most ezeket nem bírta el. A csapat jórésze megmutatta a karakterét, ilyenkor nem lehet ilyen dolgokat csinálni. Nem szeretnék most ennél mélyebb elemzésbe belemenni, nem is látunk mindent rendesen a padról, az elemzés után majd az öltözőben megbeszéljük, de történtek ma furcsa dolgok. A Vidi játékrendszert, felállási formát váltott és három védővel kezdtek, ezt szerintem jól lereagáltuk. Komoly minőségi játékosok alkotják a keretüket, a védelemből mindenki volt már válogatott, vagy legalább kerettag. Az elején még támadásban nem voltunk elég bátrak, nem tudtunk nagy veszélyt jelenteni, de a szünet után Yohan Croizet behúzódott 10-es posztra, ez pozitív változást hozott. Szeretném a mai meccsből a jó dolgokat bevinni az öltözőbe, nem szabad, hogy lógjanak a fejek, meg kell becsülnünk ezt az egy pontot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában