Röplabda

2023.09.10. 11:25

Grazba vándorolt a kupa (galéria)

Két év kihagyás után ismét megrendezte a MÁV Előre SC a férfi röplabda Horváth Károly Emléktornát. A négy csapatos megmérettetés fináléjában az osztrák UVS Graz legyőzte a házigazdákat, és vihette haza a kupát.

Káldor András

A MÁV Előre válogatottja, Ambrus Bence (a labdával) pontos ütése a TFSE térfelén landolt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári röplabdázás néhai segítőjére, Horváth Károlyra emlékeztek szombaton a résztvevő csapatok, és a tornára kilátogató szurkolók.
2001-ben rendezte az első őszi felkészülési röplabdakupát a klub elődje Alba Line Kupa néven. A cég tulajdonosa, Horváth Károly volt, aki segített újjáéleszteni Székesfehérváron a röplabdát, újra beindítani az utánpótlásképzést, támogatásával lett akkor a városnak újra NB I-es röplabdacsapata.
A torna célja pedig nem volt más, mint, hogy elősegítése a Loki hazai és nemzetközi versenysorozatokra történő felkészülését.

A rendező MÁV Előre SC-Foxconn mellett két NB I-es gárda, a TFSE, és a Pénzügyőr SE, valamint az osztrák Bundesliga I. osztályában szereplő UVC Graz lép együttese lépett a Videoton Oktatási Központ parkettjára.

A torna nyitó találkozóján a vendéglátók a TFSE csapatával találkoztak. A szokásoknak megfelelően halk muzsikaszó és a labdák ütemes pattogása jelezte, hogy lassan véget ér majd a felkészülési időszak, és egy hónap múlva már elindulnak a bajnoki küzdelmek. A MÁV Előre SC-Foxconn legénysége számára feszített program következik, hiszen nemcsak a pontvadászatban, hanem a nemzetközi kupákban is jelenésük lesz. Éppen ezért fontos minden meccs, minden lejátszott szett, főleg úgy, hogy több új játékost is be kell építenie Dávid Zoltán vezetőedzőnek.
A TFSE elleni összecsapáson egyértelműen látszott a csapatok közötti minőségi különbség, a fővárosiak próbálták ugyan felvenni a kesztyűt, ám főként a harmadik játszmában nyílott ki az olló, és nyert magabiztosan a Loki.

 

MÁV Előre SC-Foxconn – TFSE 3:0
A folytatásban a graziak 2-1-re verték a Pénzügyőr SE-t. A délután folyamán a Pénzügyőr SE 2-1-re bizonyult jobbnak a TFSE-nél, míg az elsőségről döntő összecsapáson az USV Graz nyert 2-1-re a MÁV Előre SC-Foxconn ellen.
A Horváth Károly Emléktorna végeredménye:

1. USV Graz, 2. MÁV Előre SC-Foxconn, 3. Pénzügyőr SE, 4. TFSE
- Az első mérkőzésen örültem, hogy sok fiatal játéklehetőséget kapott. A második találkozón az első szett könnyű behúzása után kicsit lazábbra vettük a játékot, amit a grazi csapat kihasznált, majd át is vette a vezetést és egy felszabadult játékkal fölénk kerekedett, ami az ő győzelmüket eredményezte. Az elmúlt két hét edzőmeccsein is mindig ugyanaz volt a tanulság, hogy egy-két szett megnyerése után nem elégedhetünk meg az eredménnyel, mivel a röplabdát nem kettő, hanem három nyert szettre játsszák. — hangsúlyozta csapata honlapján Dávid Zoltán, a MÁV Előre SC-Foxconn vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában