Izgalmas döntetlen

2023.09.24. 17:07

Emberhátrányban mentett pontot a Vidi

Alsóházi rangadót vívott egymással a Fehérvár FC és a Zalaegerszegi TE az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Ferencz Balázs

Nagyot küzdöttek a felek az alsóházi rangadón

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Domotor Csaba

„Gyerünk fiúk! Nem kaphattok ki!” – érkezett a buzdító utasítás a lelátóról az oldalvonal mellett melegítő fehérvári labdarúgók felé. Teljesen jogos volt a szurkoló felvetése, hiszen a Vidi fiaskóiból meglehtősen sok jutott ki mostanság a Sóstói Stadion környékére.
A kupabúcsút követően az immár sportigazgató nélkül ténykedő, de a szakmai munkát továbbra is Bartosz Grzelak irányításával végző fehérváriak ötvédős rendszerben, két ékkel vették fel a küzdelmet a találkozó előtt a sereghajtó jelzőt magára öltő Zalaegerszegi TE ellen.

Az 5. percben a vendégek csaptak bele a meccsbe előbb, Szendrei visszagurított az alapvonal mellől, Antonio Mance egyből kapura tette 16 méterről, Tóth Balázsnak kellett a mezőnybe ütnie a labdát, amit aztán Croizet a kapu fölé küldött. Ettől a helyzettől eltekintve az öt védővel felálló fehérváriak domináltak, az első tíz perc alatt többször is a vendégek kapuja elé értek, de az ígéretes befejezés váratott magára. Egy ütközés után Csongvai a fejét fájlalta, mikor Mance elhúzott mellette, a horvát csatár balról érkezett balos löketét Tóth kapus védte. A félidő derekán végre nem akadt el a hazaiak beadása, Katona ívelt mesterien a kaputól 9 méterre helyezkedő Kodro lábára, azonban a bosnyák csatár csukájáról messze pattant, oda lett a helyzet. A 32. percben Kalmár Zsolt balról tekerte kapura a labdát szabadrúgásból, Senkónak nyújtóznia kellett, hogy kitolja a léc alól. Nem sokkal később Karamoko szerzett labdát Várkonyitól, Kodrótól aztán visszakapta, de lövése egy bevetődő védőről szögletre pattant. A sarokrúgást Kalmár küldte a hosszú oldalra, ahova Mamadou Karamoko csúszva érkezett, s közelről a hálóba kotorta a labdát, 1-0. A szünet előtt komoly esély nyílt a ZTE előtt az egyenlítésre. 17 méterről, középről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, Croizet Szendrei Norbertnek gurította le, aki némi igazítás után laposan lőtt középre, ott azonban Tóth Balázs lábbal nagyot védett. A Vidi kapusa védései mellett remekül élt együtt a játékkal, volt, hogy a tizenhatos bal csücskénél állította meg Croizet-t. 

A szünetet követően egyik oldal sem cserélt, de csak az egyik csapat tért vissza a pályára – legalábbis lélekben. Az első támadásból egyenlített a ZTE, Karamoko adta el a labdát, a vendégakció végén pedig Croizet bombázott a léc alá, 1-1. A 61.percben Szendrei iramodott meg, Fiola csak buktatni tudta a tizenhatos előtt, piros lapot kapott a Vidi kapitánya. A szabadrúgást Croizet a felső lécre lőtte. Nem omlott össze azonban piros-kék egylet, Kalmár Zsolt ívelt kapu felé egy szabadrúgást, a labda a bal felsőbe pattant, 2-1. A találat után mégsem tudta őrizni fórját a Vidi, Evangelou egy szögletet követően helyezett a kapuba, 2-2. Emberelőnyben már kedvükre járatták a labdát az egerszegiek. Sőt, a VAR közbeszólt, s Bese kezezése miatt egy büntetőt is megítélt a ZTE-nek. Mance tizijét Tóth Balázs védte, de Vad II újrarúgatta, mert a kapus elmozdult idő előtt. A csereként frissen beállt Spoljaric nem hibázott első labdaérintéséből, 2-3. 11 percet hosszabbított a játékvezető, a Vidi pedig ment előre, s a 99. percben egy felső lécről lehulló labdát Szabó Levente fejelt a hálóba, 3-3.

A fehérváriak rászolgáltak a szurkolók tapsára, emberhátrányban harcolták ki az egy pontot


Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 3-3 (1-0)
Sóstói Stadion, 2656 néző. Vezette: Vad II István (Albert, Belicza)
Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai (Szabó L., 84.), Serafimov, Fiola – Bese (Kastrati, 84.), Flores (Schön, 84.), Kalmár, Katona (Christensen, 75.), Gergényi – Karamoko (Spandler, 66.), Kodro. Edző: Bartosz Grzelak
ZTE FC: Senkó – Csóka Dá., Várkonyi (Meshack, 69.), Eangelou, Medgyes – Szendrei N., Szankovics – Mim (Spljaric, 78.), Croizet (Kovács B., 86.), Bedi (Todoroski, 69.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gól: Karamoko (34.), Kalmár (65.), Szabó L. (99.) ill. Croizet (46.), Evangelou (72.), Spoljaric (81. - büntetőből) 
Sárga lap: Fiola (43.), Csongvai (61.), Kalmár (81.) ill. Medgyes (20.), Todorovski (90.), Szabó L. (98.)
 Kiállítva: Fiola (61.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában