A felnőtt bajnok Herczog Zsuzsanna lett Hippolit nyergében

2023.09.13. 11:44

A Fejér vármegyei díjugrató bajnokság döntőjét Balatonvilágoson rendezték

A 2023-as Fejér vármegyei díjugrató bajnokság döntőjét Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban rendezték. A bajnoki címekért öt kategóriában mérethették meg magukat a lovasok (kezdő lovas, ifjúsági, amatőr, felnőtt és csapatverseny), de végül csak négyben hirdettek győzteseket.

V. Varga József

Az amatőr bajnokság dobogóján középen az első helyezett Blaski Lili (Rádiháza Hont, Némethy Bertalan Alapítvány, Tabajd), balról a második Vadlik Júlia (Kaline de Rosseignes, Krucsó Lovasklub, Baracska), jobbról a harmadik pedig Domonkos Léna (Alvin, Vértesi TSE, Gánt)

Fotó: Díjugrató szakág

– Az első napon zajlottak az elődöntők, valamint az elődöntők eredményei alapján a csapatverseny – tájékoztatta lapunkat Mózesné Gelencsér Zsanett, a Fejér Vármegyei Lovassport Szövetség díjugrató szakágának elnöke.

Az első helyért folyó összevetésben Fejér vármegye 3. számú csapata győzött (Benedek Adél, Buza Patrik Zoltán, Kunos Anna, Vadlik Júlia). Második helyen végzett Fejér vármegye 1. számú csapata (Just Kabóka: Fullér Katalin, Harai Antónia, Varga Balázs, Varga Lili). Harmadik lett Fejér vármegye 4. számú csapata (Vértesi TSE: Ádám Eszter, Simon Annamária, Simon Dzsenifer, Vései Maja).

A második nap első bajnoki versenyszáma a kezdő lovasoké volt, lovasok stílusversenye formában. A győzelmet Varga Lili (Jailbird) szerezte meg, őt követte a dobogón Simon Annamária (Etrona-R), valamint Harai Antónia (Bodza).

– Az ifjúsági lovasoknál végül nem került sor a vármegyei bajnokság eredményhirdetésére, mert bár több mint 30, licenccel rendelkező ifjúsági lovasa van Fejének, sajnos nem érkezett elegendő számú nevezés erre a megmérettetésre – jegyezte meg a díjugrató szakág elnöke. Az amatőr lovasok kategóriájában első helyen végzett Blaski Lili (Rádiháza Hont), második lett Vadlik Júlia (Kaline de Rosseignes), harmadik pedig Domonkos Léna (Alvin).

A felnőtt bajnokságban az aranyéremért és a bronzéremért is összevetésre került sor. Az összevetésben a leggyorsabbnak Herczog Zsuzsanna (Hippolit) bizonyult, s ő vihette haza a győztesnek járó díjat. Második helyen végzett Vései Maja Laura (Lifetime). A harmadik helyért zajló összevetésben Varga Balázs (Jerico) ért el jobb eredményt, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

– Köszönjük minden szervezőnek és közreműködőnek, hogy a vármegyei bajnokság, illetve a döntő létrejöhetett, a lovasoknak pedig gratulálunk az eredményekhez, és további sikerekben gazdag versenyzést kívánunk az elkövetkező időszakra! – tette hozzá Mózesné Gelencsér Zsanett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában