Röplabda

2023.08.04. 17:47

Válogatott erősítés

A MÁV Előre SC-Foxconn férfi röplabda csapata újabb nagyágyú szerződtetését jelentette be. A válogatottnál is számításba vett Tomanóczy Bálint is a kék-fehéreknél folytatja ígéretes pályafutását.

Káldor András

Tomanóczy Bálint remélhetőleg sok örömet okoz majd a Loki szurkolóinak

Fotó: mrsz.hu

A center neve jól cseng röplabdás berkekben, hiszen igazi "röpis" család sarja. Nagyapja, id. Tomanóczy Tibor NB I-es játékos, játékvezető, és klubvezető volt, édesapja, Tomanóczy Tibor a kilencvenes években többször volt az Év Röplabdázója, sokszoros válogatott, jelenleg a DKSE szakmai vezetője, másrészt pedig a Pénzügyőr SE-től érkező játékos már idejekorán bemutatkozhatott a legjobbak között 
A 21 esztendős, 203 cm magas Tomanóczy Bálint Dunaújvárosban kezdte pályafutását, majd szerepelt a Kecskemét és a Pénzügyőr színeiben.  2021-ben a legjobb utánpótláskorú játékosnak választották, és ebben az évben lépett parkettre először a felnőtt válogatottban is. Tagja volt a 2023. évi „ezüst” Európa-ligában második helyezett magyar férfi röplabda-válogatottnak, de nyert korábban Magyar Kupát is klubszinten.
- Azért döntöttem a Fehérvár mellett, mert az elmúlt évben elért szép eredmény után még magasabbra tették a lécet, ami elősegíti minden játékos fejlődését így az enyémet is. Emelett olyan körülményeket teremtenek meg, ami igen imponáló. A csapat nagy részét válogatottból, korábbi klubokból ismerem, így nem hiszem, hogy a beilleszkedéssel problémám lenne. Továbbá Dávid Zoltán vezetőedző születésem óta ismer. Várom már a közös munkát. – fogalmazott új csapatának honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában