Foci

2023.08.10. 13:30

Patinás ellenfél Sárbogárdon

A hétvégi kupaforduló után az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a 2. forduló párosításait, melyben vármegyénkből két csapata volt érdekelt.

Káldor András

A Bicskei TC (fehér) csapata menetel a bajnokságban, és a kupában is esélye van a tovább lépésre

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

A MOL Magyar Kupa második fordulójában is területi alapon készült el a sorsolás, ebben a körben az NB I-es és az NB II-es csapatok nem lesznek érdekeltek, 68 NB III-as és vármegyei osztályú együttes küzd meg egymással a továbbjutásért, amely egy mérkőzésen dől el. Döntetlen esetén előbb 2×15 perces hosszabbítás következik, s, ha ez sem vezet eredményre, akkor tizenegyespárbajban dönt a győztesről.

A 2. forduló hivatalos játéknapja augusztus 26.

Pápai Perutz FC (Veszprém vámegyei I. osztály) – Bicskei TC (NB III)

Hiába végzett az NB III. Nyugati csoportjának hetedik helyén a Pápai Perutz FC a 2021-2022-es szezonban, a következő idényben pénzügyi okok miatt csak a vármegyei I. osztályban indulhattak el, ahol tavaly a pontvadászat 2. helyén zártak. Pedig a Bicskei TC-vel küzdelmes összecsapásokat játszottak korábban a harmadik vonalban. Legutóbb 2021 októberében Pápán megosztoztak a pontokon (1-1), míg Bicskén Sóron Tibor lőtte a mérkőzés egyetlen találatát, és ezzel nyertek a házigazdák. A Veszprém vármegyei bajnokságban ezen a hétvégén indul útjára a labda, a pápaiak az FC Zirc csapatát fogadják majd hazai környezetben.  

Sárbogárd SE (Fejér vármegyei I. osztály) – Kaposvári Rákóczi FC (NB III) (16:30)

A Kaposvári Rákóczi FC csapata nem ismeretlen a labdarúgó szurkolók előtt, az 1923. augusztus 15-én, azaz kereken száz esztendeje alapított klub 1975-ben jutott először az NB I-be, majd onnantól kezdve „liftezett” az I. osztály, illetve a másod, és a harmadik vonal között. Majd 2004-től folyamatosan, tíz éven át az NB I-ben szerepeltek a zöld-fehérek. A 2019-2020-as idény után azonban ismét jött némi visszaesés, jelenleg az NB III-ban vitézkednek, ahol két forduló után a 14. helyen állnak, győzelem nélkül, és a hétvégi játéknapon a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő gárdája ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában