Atlétika VB 5. nap

2023.08.23. 22:48

Megható osztozkodás rúdugrásban, remek futás Kozák Lucától

Emlékezetes versenyeket láthattunk az atlétikai világbajnokság ötödik napján este. Kozák Luca 100 gáton nem jutott döntőbe, de így is a kiválónak számító 13. helyen végzett.

Bagotai Zsanett

Fotó: MW/Szabó Miklós

Wagner-Gyürkés Viktória 5000 méteren, Szabó Beatrix hármasugrásban és Gyurátz Réka kalapácsvetésben esett ki a selejtezőben. Női rúdugrásban megegyezéses aranyérmet osztottak ki, férfi 1500-on nagy meglepetésre kikapott Jakob Ingebrigtsen. Női 400-on Dominikai Köztársaságbeli győztest avattak, míg és férfi 400 gáton Karsten Warholm nagyszerű idővel győzött.

A világ egyik legnagyobb sporteseményének, az atlétikai világbajnokságnak ad otthont fővárosunk. Büszkeséggel tölt el, hogy most a sportok királynőjére szegeződik a legtöbb szempár, így talán mindenki észreveszi milyen csodálatos, összetett sportág ez mind mentálisan, mind pedig fizikálisan. A nagy figyelemnek köszönhetően pedig azt is biztosan látják, hiszen látniuk kell, hogy kevés olyan hely van a világon, ahol őszintébb és tisztább érzelmek uralkodnának, mint a rekortánon. Hiszen amikor az amerikai, illetve ausztrál rúdugró hölgy egy rendkívül kiélezett és "sohavégetnemérős" csatában ugyanaddig a magasságig jutnak, és a szétugrás helyett megosztoznak a világbajnoki címen, akkor nincs is szükség a világbajnoki aranyéremre, hogy bizonyítsák ők a legnagyobb sportemberek. "BZS"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában