Földvári Fanni mesterhármast hintett

2023.08.19. 21:01

Győzelemmel rajtoltak a vidis lányok

Jól indította Simple Női Liga 2023/2024-es idényében a Fehérvár FC női labdarúgócsapata. Andorka Péter lányai az újonc Budaörs ellen gyűjtötték be a pontokat.

Ferencz Balázs

Kiválóan kezdtek a fehérvári lányok, Földvári Fanni (jobbról a harmadik) mesterhármast ért el

Forrás: Nagy Norbert

Fehérvár FC Női - Budaörs FC Női 4-2 (2-0)

Sóstói Stadion edzőpálya, 200 néző. Vezette: Bognár Petra

Fehérvár FC: Terestyényi - Szabó Emese, Romanoczki, Jánosi, Simon - Bognár P., Kozma - Ramor (Moldovan, 39., Czvetnics, 54.), Szabó B., Földvári - Szehofner (Szombati, 91.). Vezetőedző: Andorka Péter

Budaörs: Szőcs R. - Dencs, Sárosi (Szűcs, 65.), Buzás, Oláh - Tóth E. (Balázs-Hegedűs, 46.) - Kajdi (Kirschner, 65.), Fábián, Kardosi (Berencsi, 65.), Koch - Terdik (Lanczki, 74.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Földvári (3., 83., 85.), Szehofner (33. - büntetőből)
Kiállítva: Szűcs Á. (69.)

Ennél szebb bajnoki nyitányról nem is álmodhattak volna fehérvári lányok. A harmadik percben Bognár szerzett labdát, majd Szabó Bernadett futtatta Földvári Fannit, aki tíz méterről, estében pöccintett a bal alsó sarokba, 1-0. A hazaiaké volt a mezőnyfölény, s a 31. percben a nyáron szerződtetett Ramor Korinna harcolt ki egy büntetőt. A tizenegyest Szehofner Vivien végezte el, a fehérváriak támadója kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0. A szünet előtt elvesztette szélsőjét a Vidi, Ramor szerencsétlenül esett, a válla kiugrott a helyéről, amit a védelem tengelyében ténykedő - s emellett az egészségügyi teendőket is ellátó csapatkapitány - Romanoczki Kármen tett helyre. 

Fordulás után is a vidis lányok domináltak, azonban ahogy fáradni kezdtek, egyre inkább pontatlanná, idegessé vált a játékuk. Talán ezt használta ki az újonc Budaörs, az 51. percben Koch két embert is megforgatott, Fábián Rebekához passzolt, aki 16 méterről a bal sarokba helyezett. 2-1. Szehofner kisodródott helyzetből leadott lövése jelezte, hogy nem ült rá az eredményre a Fehérvár FC. A 67. minutumban Földvári lépett ki, egyedül robogott a kapu felé, de Szűcs hátulról lerántotta, ezért a játékvezető kiállította a néhány perce beállt budaörsi védőt. Az emberelőnnyel sokéig nem tudott mit kezdeni a Vidi, aztán a hajrában Földvári még kétszer villant. A 83. percben Kozma küldte a labdát a védők mögé, Földvári jobbal helyezett szépen a hosszú alsóba, 3-1. Nem sokkal később Szabó Emese parádésan futtatta a 21 esztendős Földvári Fannit, a kapufa segítségével talált be szépen, mesterhármassal nyitva a szezont, 4-1. A legvégén Berencsi Boglárka egy tizenegyesből zárkóztatta a vendégeket, de a fehérváriak győzelme nem forgott veszélyben, 4-2. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában