Röplabda

2023.08.28. 15:08

Generációk találkozása

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a Szenior Röplabda Gála, a Hungarian Volleyball Senior Team szervezésében, amelynek ezúttal is a lovasberényi sportcsarnok adott otthont.

Káldor András

A Szenior és az U17-es válogatott csapatai

Fotó: Hungarian Volleyball Senior Teams

A tornán három csapat indult, és a legifjabbak, az U17-es utánpótlás válogatott játékosai örülhettek a végén. A második helyen a Szenior 50 Válogatott végzett, míg a bronzérmet az Alba Line együttese szerezte meg.

A megmérettetésen a korábbi évekhez hasonlóan ismét a sportág legendái vettek részt játékosként és nézőként egyaránt. A programot már eddig is a hazai röplabdázás több ismert és elismert alakja tisztelte meg jelenlétével, így a kilátogatók ezúttal találkozhattak a 77 esztendős Buzek Lászlóval, aki a hetvenes években a világ egyik legjobb röplabdázója volt, és egykor a röplabdázás „Puskás Öcsijeként” is emlegették.  

Nagy Róbert a székesfehérvári röplabdázás emblematikus alakja, az Alba Line csapatának tagja tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot az eseményről.      

- Azok a játékosok jöttek össze egy kis öröm röplabdára, akik annak idején NB I-ben, illetve a válogatottban szerepeltek, és a szenior korosztályban még aktívan játszanak. Érdekesség, hogy a válogatott csapatkapitánya Soós István, aki eddig a legidősebb Extraligában pályára lépő játékos volt. Szokás szerint jó hangulatú kis torna volt, az U17-es válogatott Bodonyi Ákos szakvezető, és Bartal Gergely másodedző irányításával diadalmaskodott. A csapat tagjaként a MÁV Előre utánpótlását képviselte Péter Arnold, valamint Orosz Péter. – tudtuk meg a MÁV Előre Akadémia tiszteletbeli elnökétől, és edzőjétől.
A legendás fehérvári Alba Line együttese ismét összeállt a következő összeállításban: Takács Zoltán, Kővári László, Steurer Zsolt, Hérics Ferenc, Nagy Bence, Halász Krisztián, Deli Gábor, Damsits László, Czimeth András, Nagy Róbert. A Szenior válogatottban, mint állandó csapattag, Gazsi Péter is parkettre lépett, ő sokáig játszott, és dolgozott a fehérvári röplabdában, jelenleg pedig a Pénzügyőr SE csapatánál tevékenykedik.
A körmérkőzéses lebonyolítású tornán az U17-es válogatott az Alba Line ellen 2:1-re győzött, míg a Szenior Válogatottat 2:0-ra múlta felül. Az öregfiúk pedig szintén 2:0-ra nyertek az Alba Line ellen, kialakítva a végső sorrendet.     
A torna után aztán a résztvevők egy helyi pincészetben vezették le a „fáradalmakat”, és nosztalgiáztak egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában