Hazai pályán

2023.08.20. 13:51

Fehérvár Enthroners: az első győzelem

A Fehérvár Enthroners amerikai futball-csapata megszerezte első pályán aratott győzelmét European League of Football küzdelmeiben.

Beke Zsombor

Pályán most először ünnepelhetett győzelmét a Fehérvár (kékben)

Forrás: Fehérvár Enthroners

A mérkőzés előtt ugyan szerepelt már egy siker a Koronázók neve mellett, de azt az ellenfél játékképtelensége miatt kapták meg a Fejér megyeiek. A szombati derbit megelőzően az volt a kérdés, melyik csapat tudja megszerezni első, pályán aratott győzelmét, ugyanis a Prague Lions sem győzött eddig még az EFL-ben. 

Az első pontokat a csehek jegyezték, de Kevin Doyle és Tóth Nándor gyorsan fordított az álláson, 6-3. A félidőre ennyi pont jutott csak, mindkét csapat hibázgatott támadásban, így hárompontos fehérvári előnnyel fordultak a felek. A folytatásban a Fehérvár Enthroners nem engedte már vissza ellenfelét, Madaras Erik TD-t ért el, 12-3. A végén még néhány pontot hozzátett még a Koronázók gárdája, így a magyar csapat története első pályán elért győzelmét aratta az EFL-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában