Két vereség

2023.08.27. 16:58

FEHA19, DAB: megkezdték a felkészülési mérkőzések sorát

Az Erste Liga új idényére készülő FEHA19 felnőtt együttese, és a Dunaújvárosi Acélbikák is lejátszották első felkészülési mérkőzésüket a napokban. A Fehérvár büntetők után, míg a DAB rendes játékidőben kapott ki.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor

FEHA19 – KAC II (Alpesi Liga) 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)
Az Erste Liga csak szeptember legvégén rajtol, így a FEHA19 és a DAB is valamivel később kezdte a felkészülést az előző évekhez képest. A fehérváriaknál az U20-as válogatott programja is bekerült a képbe, igaz a nyolc játékos így már több meccsel a lábában várhatta a nyár első felkészülési mérkőzését. A fehérvári „sátras” C pályára a KAC Future Team érkezett szombat este, Anatoli Bogdanov a Márkus (Melnichuk) - Racsinszkij, Kosinszkij, Hazeldine, Falus, Csollák, Bogesic, Bajkó, Salamon - Szita, Nádor, Blasko, Dobos, Fekete, Dézsi, Zezelj, Keceli, Németh, Farkas I., Alapi, Balasits összetételben küldte jégre csapatát. Az első gólra nem kellett sokat várni, mindössze 133 másodperc telt el, és megrezdült a háló Márkus mögött, a mindössze 16 éves Sebastian List talált be, 0-1. A második harmadban tovább nőtt a vendégek előnye, Stefan Klassek volt eredményes, 0-2. Ezt már nem hagyta válasz nélkül a FEHA19, Csollák a 36. percben szépített, majd Németh Zalán az 50. percben egyenlített, így az eredményben is megmutatkozott a kék-fehérek mezőnyfölénye. Sajnos egy negatív jelenet is jutott a találkozóra, a klagenfurti Andrej Tavželjt kórházba kellett szállítani sérülés miatt, várhatóan hosszú időre dőlt ki. A mérkőzésen a győzelem sorsát a büntetők döntötték el, ebben a műfajban pedig az osztrákok bizonyultak jobbnak, 2-3.

HC Topolcany – Dunaújvárosi Acélbikák 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

A DAB a felvidéki Nagytopolcsányban lépett jégre. Az első harmad jól alakult a Fejér vármegyeieknek, a 13. percben Pinczés szerezte meg a vezetést. A folytatásban már nem sok öröm jutott a Dunaújvárosnak, bár a középső játékrészt követően még előnyben voltak a piros-fehérek, az utolsó húsz percben a hazaiak maguk javára fordították a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában