Karatékák látogatása a városházán

2023.08.28. 20:29

Bőke Béla tanítványait fogadta Székesfehérvár polgármestere

A városházán fogadta Cser-Palkovics András polgármester Shihan Bőke Béla 5. danos karatemestert és fiatal versenyzőit. A jó hangulatú beszélgetés után a sportolók körbejárták a polgármesteri hivatal épületét.

Horog László

Bőke Béla és versenyzői látogattak a székesfehérvári városházára

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Hétfőn délután a városvezető a díszteremben fogadta Bőke Bélát, a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület elnökét, egyben az IFK karate világszervezet (International Federation of Karate) magyarországi képviselőjét. A sportvezető három tanítványával jelent meg a városházán, a sukorói Králl Máté, a fehérvári Reichert Jázmin és a csákvári Kántor Viktória társaságában. Cser-Palkovics András a korábbi években többször fogadta már a sportolókat, a városvezető régóta figyelemmel kíséri a karatékák eredményeit, akik az elmúlt időszakban jó eredményekkel jelentkeztek. Kántor tavaly megnyerte Crawley városában a British Open viadalt az U18-as korosztályban, itthon a Diákolimpiát, valamint az utánpótlás magyar bajnokságot, a felnőttek között Törökbálinton zárt a második helyen egy nemzetközi viadalon. Králl a nyílt, U14-es Európa-bajnokságon, a spanyolországi Sabadellben lett második, a korosztályos Világkupán, Szolnokon is dobogóra lépett, továbbá nyert a Diákolimpián, valamint az utánpótlás ob-n. Reichert győzött Szolnokon a 14 éven aluliaknál, továbbá Sabadellben Európa-bajnok lett, a Diákolimpián és a korosztályos bajnokságon sem talált legyőzőre. Edzője elmondása szerint másfél éve veretlen.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A város első embere a kötetlen hangulatú beszélgetés után végigvezette a küldöttséget az épületen, megnézték a koronát, a polgármester irodáját, továbbá helyet foglalhattak Cser-Palkovics András székében is. Bőke Béla vázolta az elkövetkező időszak feladatait, a városvezető támogatásáról biztosította a sportegyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában