A Soroksár berúgta a helyzeteit

2023.08.16. 20:04

Az AFC Csákvár idén harmadszor kapott ki (galéria)

A Merkantil Bank NB II 4. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata első idei idegenbeli mérkőzésén a Soroksár SC ellen nagy taktikai csatában, küzdelmes mérkőzésen a második félidőben vesztette el a találkozót.

Káldor András

Fotó: Kricskovics Antal

Jól indították a házigazdák a 2023-2024-es idényt, Lipcsei Péter alakulata, két győzelem mellett egy döntetlent ért el. Az igaz, hogy több ponton változott a sárga-feketék játékosállománya a nyár folyamán. Dragóner Filip (FC Ajka), Gálfi Zoltán (VLS Veszprém), és Katona Máté (Kecskeméti TE) voltak az érkezők oldalán, míg a távozók között találjuk Erdélyi László. Lipcsei Krisztián, Major Barnabás nevét, akiknek még nincs új csapatuk. Viszont többen másik egyesületben folytatják, így Halmai Ádám a Ferencvároshoz, Hudák Martin Mezőkövesdre, Németh Erik a ZTE-hez, és Ternován Patrik Kazincbarcikára szerződött.

Az AFC Csákvár a 12. helyen várta az összecsapást, egy győzelem mellett két vereség volt a mérlegük, de egy kis szerencsével ezen a két találkozón legalább egy pontot szerezhettek volna. Mindenesetre az eddig mutatott játékuk alapján megvolt arra a sanszuk, hogy megismételjék az előző idényben a Haraszti úton elért eredményt, amely pontszerzést hozott (2-2) a sárga-kékeknek. Ehhez azonban némiképp a korábban látottakhoz képest nagyobb összpontosításra lett volna szükség ebben a kilencven percben. Már csak azért is, mivel a jelenleg a 4. helyen tanyázó  vendéglátók meglehetősen stabil védekezést mutattak, és csupán kétszer tudták bevenni ellenfeleik Holczer Ádám kapuját.

A csákváriak kezdőcsapata mindössze egy helyen változott az ETO FC Győr elleni tizenegyhez képest, a csatársorban Nagy Zoárd helyére Simon Andrásnak szavazott bizalmat Tóth Balázs vezetőedző.
Az első tíz perc kifejezetten kiegyenlített játékot hozott, az AFC ügyesen tartotta és megbecsülte a labdát, míg a hazaiak láthatóan a kontrákra építve egyedül hagyták elől gólzsákjukat, Lovrencsics Balázst. A 8. percben láthattuk az első csákvári próbálkozást, egy a 16-oson belülre ívelt labdát Farkas Aurél fejelt a kapu fölé. Majd a 20. percben Vincze Ádám közel 20 méterről eresztett meg egy életerős löketet, Pécsi Árminnak minden tudására szükség volt, hogy a mezőnybe öklözve hárítsa. Azt nem mondhattuk, hogy egetverően nagy lett volna a találkozó irama – talán a nyárias melegnek köszönhetően - de a Fejér vármegyei legénység jól tartotta magát, és a helyzetek alapján teljesen partiban volt ellenfelével. A 28 percben László Noel szöglete után Farkasnak lett volna sansza bevenni Holczer kapuját, egyedül hagyták a védők, ám a középpályás fölé fejelt. Ezt követően a vendég védelem oszlopa, Papucsek Barna rutinosan állított meg egy ígérkező soroksári támadást, és tisztázott a gólra éhes Lovrencsics B. elől. A félidő hajrájára inkább a csákvári térfélen pattogott a labda, de gól csak a szünet után született. Az 52. percben Lovrencsics B. hozta játékba a szabadon álló Hajdú Rolandot, aki a 16-os vonaláig vezette a labdát, majd lövésre szánta el magát, jól eltalált labdája pedig a kapujából kilépő Pécsi fölött a bal felső sarokban landolt, 1-0. A gól után Tóth Balázs kettőt cserélt, egyrészt gondolva a hétvégi fordulóra, másrészt pedig csapata támadójátékát szerette volna frissíteni. Aztán a Csákvár egyre inkább beszorította vendéglátóit, a további cserék is arra engedtek következtetni, hogy nem hagyják annyiban a Tóth-tanítványok, és hajtanak a pontszerzésre. Más kérdés, hogy hiányzott tőlük az igazán kapura veszélyes akció, kreativitás, és sorra „olvasta” ezeket a próbálkozásokat a soroksári védelem. A 81. percben Gazdag Vajk Nagy Zoárd előtt nyílt lehetőség, de 19 méteres lövése Holczer zsákmánya lett. A 83. percben Gazdag V. baloldali beadása után Nagy Z. 9 méterről fejelt kapura, Holczer bravúrral tolta ki a jobb alsó sarokra tartó labdát. A 85. percben viszont megpecsételődött az AFC sorsa, egy előre ívelt labdát az egy perccel korábban beállt Dragóner Filip 15 méterről a jobb alsóba lőtte, 2-0.
Az AFC Csákvár legközelebb szombaton 19 órakor a Budafoki MTE gárdáját fogadja a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban.

Jegyzőkönyv:

Soroksár SC – Aqvital FC Csákvár 2-0 (0-0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 350 néző
Vezette: Bana Gergely (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
Soroksár SC: Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Vincze Á.- Dobos (Köböl, 66.), Németh E., Sipos Z. (Gálfi, 66.), Hajdú R. (Vogyicska Balázs, 76.) – Katona M. (Varga I., 76.), Lovrencsics B. (Dargóner F., 84.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. (Nagy Z., 67.) – Farkas A. (Major M., 79.), Mészáros D. (Gazdag V., 67.), Szakály D. – Tamás N. (Juhász L., 55.), Simon A., Fejős (Baracskai, 55.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Hajdú R. (52.), Dragóner F. (85.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában