A Fehérvár FC szombaton lép pályára az Eszék ellen

2023.07.06. 16:42

Két góllal verték hazai pályán a Dunaújváros együttesét

Kétszer harminc perces, gyakorló mérkőzésen verte a Fehérvár FC az NB III-as Dunaújváros FC gárdáját 2-0-ra a Sóstói Stadionban.

Horog László

Lirim Kastrati és Lyes Houri köszönti a fehérváriak gólszerzőjét, Katona Mátyást

Fotó: Fehérvár FC

Zárt kapus meccsen találkozott a Fehérvár FC az elmúlt szezonban az NB III-ban középcsapatnak számító Dunaújvárossal, a felek kétszer fél órán át kergették a labdát. A házigazda piros-kékek szakvezetője, Bartosz Grzelak a Rockov (Kovács Dániel 30.) - Bese (Tóth Tamás Vid 46. percben), Csongvai Áron, Spandler (Serafimov 46.), Pinto (Kovács 46.), Zeke (Hangya Szilveszter 46.), Franck Bambock (Pető Milán 46.), Kastrati, Houri, Schön, Katona Mátyás összetételű csapatot szerepeltette, a látogatók Molnár - Németh, Vajda, Szepessy, Ferenczy, Stampfel, Hegedűs, Perjési, Tapiska, Bata, Marlen együttessel vették fel a küzdelmet.

A házigazdáknál a kapitányi karszalagot Csongvai Áron viselte, a dunaújvárosi kezdőben a rutinos csapatkapitány, a 37 esztendős Szepessy Róbert rendelkezett élvonalbeli múlttal, az acélgyári csapat mellett Kaposváron is szerepelt a legmagasabb osztályban, 2009 és 2011 között játszott a belső-somogyiaknál. Bátran kezdtek az újvárosiak, a 18. percben Bata lőtt kapu fölé, egy perccel később viszont a Vidi megszerezte a vezetést, Rockov pontos kirúgásával Kastrati húzott el a jobb oldalon, az érkező Katonához passzolt, aki 18 méterről küldte a labdát a hosszú sarokba, 1-0. A 23. percben Kastrati nagy szólója után Molnár védett bravúrral, az első félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult.

A szünetben Rockovot Kovács Dániel váltotta a kapuban, hat perc elteltével már akadt dolga, Tapiska helyzeténél kellett védenie. A 41. percben Schön beadása után Kastrati közelről gólt szerzett, de a találatot les miatt nem adta meg a játékvezető. Három perc elteltével Bese tüzelt kapu fölé, majd cserék következtek, Hangya, Serafimov, Pető, Kovács Bence, Tóth T. és Menyhárt állt be Zeke, Spandler, Pinto, Bambock, Kastrati és Bese helyére. Katona hirtelenjében kétszer is távoli lövéssel próbálkozott, először Molnár védett, a következőnél a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az 52. percben a házigazdák megszerezték a második góljukat, Csongvai 22 méteres, életerős szabadrúgása megpattant a sorfalon, ez megzavarta az újvárosiak hálóőrét, aki nem tudott menteni, 2-0. A 60 perces találkozó Schön Szabolcs két, elpuskázott helyzetével zárult.

A fehérváriak legközelebb szombaton délután, Horvátországban, Muraszentmártonban, az NK Osijek ellen lépnek pályára, 16.30-kor. Az összecsapást a tervek szerint az eszékiek élőben közvetítik YouTube-csatornájukon.

- Egyértelműen hasznos mérkőzést vívtunk, látszott, hogy a két csapatot két bajnoki osztály választja el egymástól. Ezzel együtt is megtettük a magunkét. Természetesen végig a hazaiak domináltak, ők birtokolták a labdát, lényegesen több helyzetet dolgoztak ki, mint mi – közölte a lefújás után a vendég újvárosiak szakvezetője, Dobos Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában