Ultimate frizbi

2023.07.03. 09:10

Két csapattal vágott neki a Frisbeachnek a Fehérvár Lionz

Nemrégiben tizedik alkalommal szervezte meg a fehérvári ultimate frizbi csapat a Frisbeach elnevezésű tornát a balatonboglári Platán beachen.

Elekes Gergő

Akcióban a hölgyek

Fotó: Nagy Bendek Zsolt

– Megalapításakor a versenynek három éven keresztül a gárdonyi Sportbeach adott otthont, ám ahogy egyre nagyobbá és nemzetközibbé vált a torna, költöznünk kellett egy nagyobb méretű homokos pályára. Így jutottunk el Balatonboglárra – nyilatkozta portálunknak Misi Anett, a Lionz vezetője, aki hozzátette, az idei megmérettetésre a magyarok mellett szlovén, osztrák és vegyes nemzetközi csapatok is érkeztek. 

A mixed divíziójú (a játékosok fele férfi, fele női játékos a pályán) bajnokságot idén a budapesti Dinomite csapata nyerte, a sportszerűségi díjat - vagy ahogy az ultimate sportágban hívják - Spirit-díjat pedig a szlovén Jejzi csapata vitte haza.

Izgalmas mérkőzéseket láthatott a közönség
Fotó: Nagy Bendek Zsolt

A tavalyi évben számos újonccal bővült a fehérvári gárda, így a Lionz idén két csapattal is részt tudott venni a tornán. A tapasztaltabb játékosokból álló csapat elsőként végzett a csoportmérkőzéseken, majd két nagyon szoros döntőn mindössze egyetlen ponttal maradt alul, végül a hatodik helyen finiseltek. Az újoncokból álló társaság nyolcadikként zárta a napot a 13 csapatos mezőnyben, ami, figyelmbe véve annak igen erős összetételét, kifejezetten szép erdménynek számít.

Sikeres volt a Lionz korábbi toborzó akciója, a Frisbeachen két csapattal is indulni tudtak
Fotó: Nagy Bendek Zsolt

Mint megtudtuk, a Fehérvár Lionz (Fehérvári Frizbi Sportegyesület) idén ünnepli tizedik születésnapját, melynek első állomása volt a Frisbeach, a versenyszezon ősszel folytatódik a magyar bajnokságban, no és persze születésnapi ünnepségre is készülnek az egyesületnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában