Mezőnyjáték dominált

2023.07.19. 20:32

Gólnélküli döntetlennel zárt a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is Ausztriában, az ellenfél ezúttal a szaúdi Al-Fateh SC volt.

Beke Zsombor

A PAFC (kékben) küzdelmes meccset vívott szaúdi ellenfelével

Forrás: Puskás Akadémia FC

Eddig nem termett sok babér a felcsútiaknak, hiszen a Wisla Plock ellen egy döntetlenre futotta hazai pályán, majd az edzőtáborban két vereség következett. Először a Slovan Liberec nyert 4-1-re Hornyák Zsolt együttese ellen, majd a német másodosztályú Fortuna Düsseldorf 5-0-ra verte a Puskást. 

– Vasárnap volt az első edzésem a pályán, kicsit még szokatlanok voltak a mozdulatok, a stoplis is, de kezdek újra hozzászokni mindenhez. Nagyon hiányzott már a labda, megkezdtük a közelmúltban a pályán való edzést, nagyon jól érzem magam. Mindig jó a hangulat a pályán, a többiekkel, örülök, hogy itt lehetek. Fáradt vagyok, napi két edzésem volt, szerencsére a tervek szerint halad a rehabilitációm, talán még egy fokkal jobb is, mint ahogy elterveztük. Pozitív volt ez az edzőtábor, a csapat kezd összeállni, jön az utolsó felkészülési mérkőzés, utána pedig remélhetőleg az első bajnokira készen leszünk – mondta a PAFC honlapjának Nagy Zsolt, aki bár már a többiekkel edzhet, de mérkőzésen még nem játszhat.

Szintén ebben a cipőben jár Komári György is, aki a Düsseldorf ellen megsérült, és bár az utolsó tesztmeccset ki kellett hagynia, nem szakadt el szalagja, így kéthetes pihenő után visszatérhet a Puskás Akadémia gárdájába. 

A szerda esti találkozón az első helyzet a felcsúti gárdáé volt, a kilencedik percben egy szögletet követően Batik veszélyeztetett, kísérletét a gólvonalról mentették a szaúdiak. A válaszra sem kellett sokat várni, pár minutummal később Feras Albrikan közelijét védte bravúrral Markek. Gyűrték egymást a felek, a következő lehetőség a 31. percben ismét a PAFC előtt adódott, Slagveer-Gruber- Puljic volt a labda útja, a horvát támadó lövését védte Rinne kapus.

Félidőben, illetve a játékrész elején is igyekezet frissíteni csapatán Hornyák Zsolt, a 67. percben ismét a Fejér megyeiek veszélyeztettek, ismét Slagveer volt az aktív, szabadrúgása után Stronati fejese akadt el a védők blokkjában. Az utolsó negyed órában is próbált cserékkel változtatni a PAFC, de igazán nagy helyzet egyik fél előtt sem adódott. A Puskás Akadémia gólnélküli döntetlent játszott utolsó felkészülési mérkőzésén, így győzelem nélkül zárta a nyarat Hornyák Zsolt együttese.

Puskás Akadémia FC – Al-Fateh SC 0-0
Puskás Akadémia FC: Markek (Tóth B., a szünetben) – Szolnoki, Batik, Stronati, Ormonde-Ottewill – Levi (Posztobányi 77’), Plsek (Favorov 62’), Corbu, Slagveer – Gruber (Colley, a szünetben), Puljic (Kern 86’).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában