Egygólos siker

2023.07.13. 14:09

Felcsúti gólpasszal elért siker

A magyar női labdarúgó-válogatott az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájára való felkészülés jegyében szerda este Görögországot fogadta a Bozsik Stadionban.

Beke Zsombor

Palakovics Laura (pirosban) kezdőként kapott szerepet

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország-Görögország 1-0 (0-0)
Magyarország: Bíró Barbara - Vida Boglárka (Vachter Fanni, 69.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Palakovics Laura (Öreg Cintia, 88.) - Zeller Dóra, Fenyvesi Evelin (Papp Luca, 46.), Süle Dóra (Nagy Virág, 62.), Kaján Zsanett (Szabó Viktória, 46.) - Zágor Bernadett (Pusztai Sára, 46.), Pápai Emőke
Gólszerző: Turányi 70.

A keretben két játékos is szerepelt a Puskás Akadémia csapatából, Palakovics Laura kezdőként kapott szerepet és a 88. percig pályán volt, valamint a kispadon ott ült Bokor Adrienn is. A hazai mezőnyfölényt hozó találkozó egyetlen gólja a 70. percben született, amikor Palakovics ívelt előre egy szabadrúgást a bal oldalról, Turányi Lilla átvette a labdát, majd 10 méterről nem hibázott. 

 

– Érezhető volt, hogy a lányok nagy része a nyári szünetből érkezett az összetartásra, sok volt a pontatlanság a játékunkban. A második félidőre feljavultunk, próbáltuk egyszerűsíteni a támadójátékunkat, ennek köszönhetően szervezettebben és veszélyesebben futballoztunk, és sikerült megszereznünk a győztes találatot – értékelt a szövetség honlapjának Margret Kratz szövetségi kapitány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában