Négykezes tesztelés több száz hajóval szemben

2023.07.21. 17:15

Fa Nándor holnaptól ismét versenyben!

Holnap kezdődik a Rolex Fastnet Race elnevezésű verseny, ahol Fa Nándor lesz Weöres Szabolcs társa egy három napig tartó tengeri rohanásban. A mezőny a dél-angliai Coves-től halad a dél-írországi Fasnet Rock-ig, majd onnan visszafelé az észak-franciaországi Cherbourg kikötőjéig vitorláznak.

Tihanyi Tamás

Fa Nándor és Weöres Szabolcs a kormányosok bemutatóján. Mindenki jól emlékezett a székesfehérvári hajós nevére, ezért nagy tapssal köszöntötték

Forrás: Irina Grachera/Rolex Fastnet Race

Miután a New Europe névadója az elmúlt hét közepén megtörtént a Vendée Globe otthonában, Les Sables ’Olonne-ban – ahol Miklósa Erika operaénekes és Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője vállalta el a keresztanya, illetve keresztapa szerepét –, a vitorlást áthajózták Cherbourg kikötőjébe. A 350 tengeri mérföldes úton a két szkipper, Weöres Szabolcs és Fa Nándor végig tesztelték a hajót és Szabi igyekezett a lehető legtöbbet hasznosítani Nándor rendkívüli tapasztalatából. A kihívás közösségi oldalán Szabolcs megjegyezte: „Nagyon kíváncsiak voltunk, hogyan teljesít majd az új elektromos rendszer, a dönthető keel hidraulikája és persze az új kokpit tető. Ez utóbbi teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert olyan kényelmes volt, hogy még az éjszakát is szívesen töltöttük ott.”

Munkában a fedélzeten. Úgy tűnik, Fa Nándort a legkevésbé sem érdekli, hogy minap töltötte be a 70. születésnapját
Forrás: Szabi Racing/Kerekes Zsombor

A meteorológiai előrejelzések elemzése alapján a csapat komoly szembeszeles menetekre számít a 2023-as Rolex Fastnet Race-en. Persze a rajtig még változhat az időjárás, de a jelenlegi adatok alapján kicsit több mint három napig tarthat majd a verseny. Ez egyelőre nem tűnik túl gyors vitorlázásnak, ám akár 30-40 csomós szélre is van kilátás. Tegnap megtörtént a kormányosok bemutatója a versenyfaluban. „Mondanunk sem kell, hogy Fa Nándort nagy tapssal köszöntötték. Az emberek általában megjegyzik azt, aki ötször körbe hajózta a világot”, számolt be a történtekről Weöres Szabolcs.  

A szombati rajt után az eseményeket a verseny oldalán szinte „élőben” is nyomon lehet követni, azaz aki távoli szurkolásával segítené Szabolcsot és Nándort, az könnyedén figyelemmel kísérheti a pillanatnyi állást ezen az oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában