Három érmet szerzett a Vitál Club SE a Vidékbajnokságon

2023.07.11. 19:49

A négyes bűvöletében

Hiába aprócska a Csónakázó-tó, egyre többen sportolnak rajta, nem is eredménytelenül. A Vitál Club SE kajakosainak szinte mindegyike az országos döntőbe kvalifikálta magát az utánpótlás számára rendezett Vidékbajnokságon.

Ferencz Balázs

Fidel László ölében Gelencsér Noé mondta meg a "tutit" Fadd-Domboriban

Forrás: Szipola Antal

A Vitál Club Fidel László és Szipola Antal irányítása mellett már hét esztendeje lapátolja a Csónakázó-tó vízét. A közelmúltban két szakemberrel, Gyurisán Zsolttal és Bartha Nikolett-tel bővült az edzői stáb, míg a sportoló gyerkőcök száma harminc új kajakossal gyarapodott. Az újak közül is akadt, aki már hajóba ült a Fadd-Domboriban rendezett Vidékbajnokságon. 

- Az MKKSZ-től kaptunk egy kiváló minőségű MK-4-es versenykajakot, elismerve Fidel Laci munkáját. Ez a kiváló sportember a Csipes Ferenccel szerzett páros világbajnoki címe mellé, nyert négy világbajnoki aranyat, és egy olimpiai ezüstérmet K-4-es kajakban. Mondhatjuk, hogy igazi négyes specialista - mesélte Szipola Antal, a Vitál Club SE alapító elnöke. - Nekem is kedvenc számom a négyes volt, bár én csak két országos bajnokságot nyertem ebben a hajóosztályban. Nincs annál szebb látvány, mint amikor egy csomó négyes egyszerre nekilódul, és forr a víz!

Szipola Antal azért is rajzolt képet egy négyes kajak intenzitásáról, mert a háromnapos Vidékbajnokságon a fehérvári K-4-es is dobogós helyezést ért el.  Harmadik lett, és ezzel a július 27-30. közötti szegedi országos bajnokságra jutott U10-es korosztályban a Gelencsér Noé, Muzsek Teó, Nyitrai Botond, Laskó Levente négyes.

- Noé elmondta Laci bácsinak és Hajdú Benedeknek, hogy egyáltalán nem izgult, és azért jó a négyesben versenyezni, mert négyfelé oszlik az izgalom... - tette hozzá mosolyogva Szipola.

A Vidékbajnokságon Szijjártó Dóra volt a legeredményesebb  fehérvári, egy ezüst, és egy bronzérmet szerzett, de szinte mindenki továbbjutott az országos viadalra a vitálosok közül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában