Jótékonysági futás

2023.07.12. 14:45

A Haleszban futhatnak

A sport szempontjából uborkaszezonnak számító nyár kellős közepén különleges eseményre hívja a futás és a gyaloglás szerelmeseit Kaufer Tamás futó, és rendezvényszervező. A hosszú évek óta megrendezésre kerülő Vérteskozma futások megálmodója ezúttal július 21-én, pénteken 17 órától a Halesz-parkban jótékonysági futást és gyaloglást szervez az egészségügyi dolgozókért.

Káldor András

Kaufer Tamás (sárga felsőben) futásra és gyaloglásra invitál a Halesz-parkban

Fotó: Archív

Még mielőtt rátérnénk a megmérettetés részletezésére feltétlenül tudni kell azt Kaufer Tamásról, hogy alig több, mint két évvel ezelőtt élete legnagyobb harcát vívta a pandémia ellen, és abban, hogy legyőzte a kórt jelentős részüket vették ki az egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók. Tamás már felgyógyulását követően megígérte, hogy mindenképpen meg szeretné hálálni segítségüket, tenni akarásukat.
- Akkor rengeteg szeretetet, gondoskodást és törődést kaptam a kórházban, és már ott megfogalmazódott bennem, hogy nekem ezt jótékony cselekedettel meg kell hálálni. Szeretném a tiszteletemet, megbecsülésemet kifejezni személyzet felé, természetesen megpróbáltam ahhoz kapcsolni mindezt, amit én tudok futóként, valamint rendezvényszervezőként. – tudtuk meg.
Fel akarja hívni a figyelmet arra a megfeszített munkára, amely meggyőződése szerint emberfeletti, hiszen a Covid óta is óriási teher hárul az egészségügyben tevékenykedőkre.
- Próbáltam megszólítani a futókat, de nem szerettem volna kihagyni azokat sem, akik nem tudnak, vagy nem szeretnek futni. Egyáltalán nem véletlenül hirdettem meg ezzel a címmel a versenyt: Ki a leggyorsabb Fehérváron, jótékonysági futás, gyaloglás az egészségügyi dolgozókért.
A Halesz-parkban 1 km, 3 km, és 5 km-es távokon indulhatnak a nevezők – akik számára a részvétel ingyenes lesz. Minden távon női és férfi kategóriában az 1-3. helyezettek oklevelet kapnak, és az sem mellékes, hogy a helyszínen vérteskozmai pólók, érmek vásárlásával támogathatják majd az egészségügyi dolgozókat, hiszen a vásárlásokból befolyó összeg a Szent György Kórház dolgozóit segítik.  
- Meglepetéssel várom az egészségügyi dolgozókat, és a résztvevőket! A rendezvényen egészségügyi támogatóként részt vesz a Mentaház Magánorvosi Központ, melynek a sátrában lehetőség lesz majd vércukormérésre, vérnyomásmérésre, illetve diabetológiai oktatásra (inzulinos is), térítésmentesen. – tette hozzá a szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában