NB II

2023.07.30. 21:04

A hajrában kerekedett felül a Honvéd (galéria)

A Merkantil Bank Liga NB II nyitó fordulójában az AFC Csákvár nem tudta otthon tartani a pontokat, a Bp. Honvéd a 86. percben szerzett góllal győzött.

Káldor András

A csákvári Fejős Áron (fehér) és Kovács Nikolaosz harcolnak a labdáért

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár – Budapest Honvéd FC 1-2 (0-1)
Csákvár, 1000 néző
Vezette: dr. Csonka Bence (Horváth Zoltán, Szabó Dániel)
AFC Csákvár: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Farkas A., Mészáros D. (Major M., 62.), Szakály D. – Tamás N. (Juhász L., 76.), Nagy Z. (Simon A., 76.), Fejős (Baracskai, 85.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Bp. Honvéd FC: Dúzs – Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner (Lovric, 81.)– Kocsis D. (Haragos, 41.), Holman (Átrok, 72.), Adorján, Bocskay, Keresztes (Krajcsovics, 82.) – Kerezsi. Vezetőedző: Pinezits Máté.
Gól: Nagy Z. (47.), ill. László (öngól, 4.), Kerezsi (86.)

A tavaly még az NB I-ben vitézkedő, és onnan kieső patinás fővárosi egyesület csapatát rengetegen kísérték el Csákvárra, sőt információink szerint közel nyolcszáz-ezer szurkoló is ellátogatott volna, ám erre a létesítmény adottságai miatt nem volt lehetőség. Felvetették a piros-feketék, hogy vendéglátóik Felcsúton, a Pancho Arénában fogadják őket, de ettől érthető okokból a házigazdák elzárkóztak…

Nem várt sétagalopp a Csákvárra, már csak azért sem, mert minőségi, honi labdarúgókkal erősített a vendégcsapat, amely egyértelműen az első osztályba való visszajutást célozta meg, míg a hazaik a biztos bennmaradást szeretnék kiharcolni.
Nem indult jó a vendéglátók szempontjából a találkozó, a 4. percben László Noel egy jobb oldali szögletbe, Keresztes Noel bal sarokra tartó labdájába rosszul ért bele, és az a hálóban kötött ki, 0-1. Ugyan némi lélegzethez jutott az AFC, ám a 12. percben Kerezsi Zalán 5 méteres lövését védte bravúrral Pécsi Ármin. A 29. percben előbb Dúzs Gellért mutatott be két komoly hárítást, Tamás Nándort előzte meg, majd Farkas Aurél löketét piszkálta ki a jobb sarok elől.    
A 47. percben mutatós akció végén egalizált az AFC, Szakály Dénes labdájából Nagy Zoárd 6 méterről talált a hálóba, 1-1. Az 55. percben aztán átvehette volna a vezetést a Honvéd, Keresztes hagyta faképnél a védőket, elrúgta a labdát ugyan Pécsi mellett is, de mellé gurított. A 77. percben Farkas A. 5 méteres lövése kis híján beakadt, ám Dúzson nem tudott kifogni. Nem úgy Kerezsi, aki a 86. percben használt ki egy védelmi hibát 4 méterről lőtt a hálóba Szabó Alex átadásából, 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában